NINA BADRIĆ @ZETRA - Juan A. Samaranch

Datum: 14/02

Mjesto: ZETRA - Juan A. Samaranch, Sarajevo

"ZA LJUDE OD LJUBAVI"

Nina Badrić, pjevačica bez premca na regionalnoj sceni, objavila je datum velikog sarajevskog koncerta. Koncert će se održati u četvrtak, 14. februara u Olimpijskoj dvorani Huan Antonio Samaranch (popularnoj dvorani Zetra). Nije sasvim slučajno odabran 14. februar, Dan zaljubljenih:

"Dan zaljubljenih, da li ima lijepšeg datuma od tog?! Presretna sam da smo dogovorili baš taj datum, jer Dan zaljubljenih pripada samo meni i mojim Sarajlijama". Sigurno mogu najaviti da će koncert biti vrhunske produkcije i priznajem da sam jako uzbuđena. ", kazala nam je Nina.

U Zetri vas očekuje večer ispunjena kvalitetnom muzikom i emocijama obzirom da se radi o pjevačici koja se okušala u gotovo svim muzičkim žanrovima: od pop muzike, gospela, ritam and bluesa, sevdaha, makedonske narodne muzike pa do jazza. U svakom od njih ostavalja svoj veliki pečat prepoznatljive i snažne interperetacije koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Za Ninu 2012. godina na poslovnom planu bila je i više nego uspješna. Završila je sa ekskluzivnim novogodišnjim koncertom u kultnoj Tomičevoj ulici u Zagrebu te sa naslovnicama časopisa GRAZIA čak u četiri države Hrvatskoj, Makedoniji,Sloveniji te Bosni i Hercegovini koje posebnim decembarskim brojem rezimiraju najveće uspjehe javnih osoba tokom godine. Ovo je prvi put da neka pjevačica dobije laskavu titulu i da se u isto vrijeme pojavi na sve četiri naslovice u različitim državama. Nina je zablistala u kreacijama Matije Vujice te slovenske kreatorice Erik & Matyash.

U 2012. godini pjesma "Moje oči pune ljubavi”sa Nininog sjajnog albuma "Nebo”, ponijela je titulu najslušanije pjesme u hrvatskom radijskom eteru, zatim tu je i odlazak na Eurosong nakon nepuna dva mjeseca od operacije glasnica gdje je besprijekorno otpjevala pjesmu “Nebo” sa kojom je predstavljala Hrvatsku, pratili su je i veliki koncerti u beogradskoj Areni te zagrebačkoj dvorani “Dražena Petrovića” koje su bili ispunjene do posljednjeg mjesta, suradnje sa svjetskim kampanjama poslovno su Ninu Badrić zadržali u samom vrhu muzičke scene.

Do sada je objavila 8 solističkih albuma, mnogobrojne live albume, singlove i duete sa eminentnim muzičarima iz  regije ali i svijeta poput Montell Jordana. Dobitinica je 8 Porin nagrada-najprestižnije nagrade struke ali i mnogih drugih.

Višestruka je dobitnica Oskara popularnosti koje dodjeljuje struka i publika u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.

Ninu mnogi karakteriziraju kao najkompletniju pjevačicu današnjice. Njezina osobnost, šarm tj. faktor x osvaja na prvu, a mnogi je zbog njezinog izgleda već godinama proglašavaju jednom od najljepših hrvatskih pjevačica.

 Poznata je kao osoba koja rado učestvuje u mnogobrojnim humanitarnim projektima, a od početka svoje karijere ne odstupa od kvalitetne muzike i njome gradi svoj muzički put.

Posljedni u nizu Nininih uspješnih projekata jeste i duet sa Mirzom Šoljaninom. U pitanju je ljubavna balada puna emocija pod nazivom "Duše su se srele" koju su i Nina i Mirza nakon prijedloga Hayat Produkcije, da baš njih dvoje u duetu otpjevaju ovu pjesmu, sa oduševljenjem prihvatili prijedlog, i zajednički otpjevali pjesmu.



Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!