KONVOJ @ DOM MLADIH @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 20/12

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo

 

 

VELIKI SOLISTIČKI KONCERT GRUPE KONVOJ 20. DECEMBRA U DOMU MLADIH

 

Veliki solistički koncert sarajevske grupe Konvoj održat će se 20. decembra u Domu mladih Skenderija, te će označiti početak koncertnog predstavljanja upravo objavljenog petog studijskog albuma pod nazivom “Mimosvijet“, koji bilježi brojne pozitivne kritike. Suorganizator koncerta je promoterska i produkcijska kompanija Blow up.

Najavljujući jedan potpuno osvježen, čvršći i zreliji zvuk, frontmen grupe Konvoj, Nedžad Merdžanović, istakao je da su veliki uspjeh prva dva singla i velika posjećenost promocije albuma koja se održala u klubu Sloga 13. novembra, najbolja pozivnica svim ljubiteljima rock and rolla. “Ovo će biti prvi solistički koncert u našem rodnom gradu nakon duže pauze i zbog toga smo uzbuđeni. Predstavit ćemo jedan novi, žestoki i beskopromisni zvuk modernog rock and rolla i sigurni smo da će se svi koji 20. decembra budu u Domu mladih dobro provesti“, naveo je Merdžanović te dodao da se raduje što su svoj dolazak na koncert najavili mnogobrojni predstavnici medija, kolege iz muzičke industrije, ali i prijatelji.

Album “Mimosvijet“ sniman je krajem 2013. i početkom 2014. godine u studiju MC Pavarotti u Mostaru i sadrži 10 pjesama koje upotpunosti potpisuju članovi grupe Konvoj. Album se u izdanju najveće bh. izdavačke kuće Tropik od 14. novembra nalazi u prodaji širom Bosne i Hercegovine, a svi zainteresovani isti će moći kupiti i na sarajevskom koncertu po posebnoj promotivnoj cijeni. Nakon singla «O slobodi» koji je prije dvije godine najavio povratak ove grupe na muzičku scenu, te spota za pjesmu «Radost i veselje» koji bilježi veliki uspjeh na MTV listi, od juče je na web stranici albuma www.mimosvijet.ba moguće besplatno preuzeti pjesmu «Traži se» i ostaviti komentar šta za vas znači pojam «mimosvijet».

Ulaznice za koncert u prodaji će se naći od subote, 22. novembra, putem portala kupikartu.ba i njihovih ovlaštenih prodajnih mjesta, a iste će se također moći pronaći i putem ulične prodaje na platou Skenderija i na blagajni Bosanskog kulturnog centra. U prodaju će biti pušten ograničen kontigent ulaznica za parter po promotivnoj cijeni od 7 KM, dok će se ulaznice za parter po cijeni od 10 KM i VIP ulaznica po cijeni od 20 KM, u prodaji naći krajem mjeseca.

Za sve one koji neće biti u prilici da 20. decembra budu u Domu mladih, koncert će moći pogledati početkom naredne godine u programu Federalne televizije kao generalnog medijskog partnera.

Sve informacije o novom albumu, pjesmama i diskografiji grupe Konvoj, kao i tehničke informacije oko koncerta, moguće je pronaći na novoj web stranici grupe www.konvoj.ba, web stranici albuma www.mimosvijet.ba, te na Facebook fan pageu.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom kompanije BH Telecom.



Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!