Tako ti je mala moja kad ljubi MAHALAC @BKC - TUZLA

Datum: 12/02

Mjesto: BKC - TUZLA, Tuzla

 

Komedija TAKO TI JE MALA MOJA KAD LJUBI MAHALAC treća je predstava nastala prema bestseleru „Ja, Mahaluša“ najtiražnije spisateljice u BiH Indire Kučuk-Sorguč.
Nakon što su predstave „Ja, mahaluša“ i „Ja, mahalac“ proglašene najgledanijim u BiH u posljednjih nekoliko godina, a brend „mahalanja“ opečaćen i kroz veliki spektakl „Noć mahalanja“ u prepunoj dvorani Skenderije, s predstavom „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“ zaokružuje se trilogija „mahalanja“ na pozorišnim daskama kojom je uspostavljen trend pripovjedačkog i terapeutskog teatra u prepoznatljivom žanru kabarea.

Zahvaljujući atraktivnoj tematici, spoju humora i muzike, te narativnom teatru koji pripovijeda o izuzetno zanimljivim i sočnim pričama o ljubavi, ovaj kabare ulazi u sve pore modernog društva na sarkastičan, lucidan i duhovit način.

Glavni junak dolazi iz Mahale - sredine koja njeguje kodeks tradicije, a u sudaru s modernom Evropom on se gubi i njegova muškost se preobražava, mijenja i razvija u neslućenom pravcu. Njegova pobuna je smiješna a metodi uspostavljanja sebe su karikaturalni. On liči na dvorsku ludu koja na putu uspostavljanja sebe kao Mahalca i Evropljanina govori istinu, ali ona čak ne dopire ni do njegovih ušiju.

Kompletan projekat „mahalanja“ u najpozitivnijem svjetlu afirmira bosanski jezik i humor.
Noseća pretpostavka je da će zadovoljiti ukus šire publike i da će imati mnogo izvođenja. Danas je našem teatru potreban nadasve gledalac i stoga je neophodno pronaći načina da se dođe do njega. Tek s gledateljem u pozorištu mi možemo reći da imamo pozorište. Nezavisna teatarska produkcija FILTER radi na tome i tako omogućava da gledatelj uđe i da se onda i zadrži u pozorištu gledajući i neke druge predstave. Mi čuvamo našu publiku.

U ulozi Mahalca pojavljuje se Nerman Mahmutović glumac koji slovi za najboljeg mladog komičara u BiH. Njegova partnerica je Negra Čičić, koja ne samo da dobro svira i sjajno pjeva, pokazuje i svoje komične akrobacije.

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!