BOŽO VREĆO - RASPRODANO @BKC - SARAJEVO

Datum: 12/08

Mjesto: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

 

RASPRODANO!!!

 

Božo Vrećo je neko ko sevdah donosi na svoj, a opet jako autentičan bosanski nacin. Njegove a capella izvedbe nikada ne ostavljaju  ravnodušnim, one uvijek u  čovjeku izazivaju najdublje i najskrivenije emocije, te stoga i ovaj koncert će biti poseban ugođaj za sva čula.

Repertoarski će se dotaći svog autorskog rada te premijerno izvesti i pjesme koje do sad publika nije mogla čuti, onu o tri sestre, sa ladino sefardskim dionicama i pjesmu "Ne kidaj mi dragi smilje", inače obje pjesme će se naći na Božinom albumu iduće godine a sa druge strane, sevdalinke koje do sad nismo mogli čuti u njegovom izvedbama.

Povratak je to Templu,  negdašnjoj sinagogi te će BKC tu noć koncerta biti posebno i magično mjesto, dovoljno mistično i suptilno da sevdah dosegne svoju kulminaciju emocija i ljubavi, predanosti i nježnosti koju Božo itekako umije i zna prenijeti u srca ljudi.
Njegova autorska pjesma Lejlija je izabrana za jednu od deset najljepših pjesama  na World music platformi te je cijeli opus njegovog rada još i više reflektiran  svjetskoj javnosti kao izuzetno bitan i prepoznatljiv a nadasve milozvučan i prekrasan te negdje dio i nas samih.

 



Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!