RUNDEK CARGO TRIO - TRAVNIK @Tvrđava Stari Grad

Datum: 25/09

Mjesto: Tvrđava Stari Grad, Travnik


BH. turneja Rundek Cargo Tria na kojoj će biti predstavljen album Mostovi počinje 14. augusta u Mostaru. Ljetnji dio turneje podrazumijevat će četiri grada Mostar, Sarajevo, Travnik i Zenicu dok je nastavak turneje planiran u zimskom periodu u narednih pet gradova Bihać, Jajce, Banja Luka, Brčko i Tuzla.

 

Koncertna promocija dugo očekivanog albuma Mostovi Rundek Cargo Tria podrazumijevat će sve ono što je i centralna poruka albuma - istinsko povezivanje među ljudima. Blagosloveni talentom, dječijom zaigranošću i telepatskim prepoznavanjem umjetničkih stremljenja kako ih kritičari s razlogom definišu, ovaj dobro uigrani i već legendarni trojac i novu bosanskohercegovačku muzičku priču kreirat će sa aktivističkim predznakom.

 

Promotivne aktivnosti turneje usmjerene su ka afirmaciji i podršci zapostavljenih institucija kulture od državnog značaja, a svi koncerti bit će realizovani u saradnji sa bh. kulturnim institucijama u namjeri da se još jednom podcrta kako one pripadaju građanima i građankama te kako su predviđene za predstavljanje umjetničkih programa, a ne njihovo zatvaranje.

 

Bosanskohercegovačka turneja Rundek Cargo Tria nije samo prilika da se vjerni poštovaoci jedinstvenog zvuka ponovo sretnu sa ovim netipičnim muzičarima već i mogućnost da zajednički kreiramo bolje društvo. Nakon što se pokriju produkcijski troškovi, prihod ostvaren prodajom ulaznica biće usmjeren projektu ‘Muzička soba’ Doma za nezbrinutu djecu Bjelave kom, uprkos sjajnim rezultatima mladih generacija ranjivih kategorija bh. društva, izostaje institucionalna podrška. Kupovinom ulaznica, medijskom i produkcijskom podršku koncertnim aktivnostima, zajednički doprinosimo nastavku kreativnog djelovanja mladih muzičara i muzičarki Doma Bjelave.

 

Organizatori su odlučili da, iako najavljeni prostori omogućavaju veliki kapacitet i brojnost publike, ipak kreiraju i sačuvaju intimnost i bliskost koju Rundek Cargo Trio sa publikom želi i dalje njegovati te će svi koncerti imati ograničen broj ulaznica uz jedinstven komfor i atmosferu.

 

 

Vrijeme i mjesto održavanja prva četiri koncerta:

 

Mostar - bašta OKC Abrašević, 14.8.2015. u 22.00, cijena ulaznice 15 KM

Sarajevo - krov Doma mladih (alternativna lokacija Dvorana doma mladih), 19.8.2015. u 23:30, cijena ulaznice 25 KM

Travnik - tvrđava Stari grad (alternativna lokacija Centar za kulturu Travnik) 25.9.2015. u 20.30, cijena ulaznice 20 KM

Zenica - Bosansko narodno pozorište - otvaranje 66. koncertne sezone, 26.9.2015. u 20.30, cijena ulaznice 20 KM



Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!