OSNOVNA.BA PAKETI @www.osnovna.ba

Datum: 30/07

Mjesto: www.osnovna.ba, Sarajevo

 

Osnovna.ba je prva edukativna platforma u BiH, koja pruža podršku osnovcima od 5. do 9. razreda. Ovaj jedinstveni sistem sadrži lekcije, testove i video tutorijale iz šest nastavnih predmeta: BHS jezik (Gramatika i Književnost), Matematika, Fizika, Hemija, Biologija i Engleski jezik. Sve lekcije su u skladu sa planom i programom nadležnih ministarstava iz FBiH, RS i Brčko Distrikta, što znači da platformu mogu koristiti učenici iz cijele BiH. No osim toga, Osnovna.ba može pomoći djeci iz BiH u inostranstvu pri savladavanju maternjeg jezika jer je njeno korištenje moguće sa bilo kojeg mjesta u svijetu, samo je potrebno da imate računar ili tablete, te pristupni kod kojim potvrđujete izmirenje računa.

Ovaj sistem nudi sigurno mjesto na internetu koje učenicima omogućava postizanje maksimalnih rezultata u kratkom vremenskom periodu.

Lekcije na platformi je realizovao stručni nastavni kadar i svaka od njih je jedinstveno autorsko djelo. Lekcije nisu do sada viđene ni u jednom udžbeniku, ali uspješno prate sav nastavni sadržaj.

U platformi osim tekstualnih lekcija postoje i interaktivni zadaci i kontrolni testovi koji ne služe samo za provjeru znanja već pomažu da se nastavni sadržaj još bolje savlada uz opciju Pomoć koja se nalazi kod svakog pitanja. Ovakav vid učenja sadrži i nagradne poene, koji imaju za cilj da učenika motivišu i potaknu na takmičenje i osvajanje što više bodova. Na taj način ga potiču i na učinkovitije i brže savladavanje gradiva. Pored toga, na platformi su dostupni i videotutorijali koji će biti zanimljivi učenicima koji više vole ovakav vid učenja.

Korištenje platforme je moguće putem mjesečnih pretplata na određene predmete ili na cijeli paket od šest predmeta. Pretplate se realizuju kupovinom greb-kartica, na kojima dobijate jedinstveni kod kojim se registrujete na stranici www.osnovna.ba. Nakon registracije, upišete svoje podatke, izaberete rezred i predmet/e i učenje uz zabavu može da počne.

Osim za djecu, platforma ima veliki značaj i za roditelje jer omogućava nadzor nad aktivnostima djeteta, tako da mogu imati uvid koliko uči, kojim tempom te koje rezultate postiže. Također mogu pomoću sistema i sami obnoviti gradivo i pomoći kasnije djeci da savladaju isto.

Platformu mogu koristiti i nastavnici za pripremu časova.

Platforma Osnovna.ba nudi sigurno mjesto na internetu, mjesto koje nudi edukaciju, afirmaciju, ali i zabavu i izazov. To je sistem koji vas ne osuđuje i koji ima lični pristup prema svakom pojedincu.

Samo na KupiKartu.ba možete ostvariti kupovinu godišnjih paketa koji koštaju 240 KM za cijenu od 160 KM.


Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!