DAME BIRAJU @Dom Mladih - Amfiteatar

Datum: 03/12

Mjesto: Dom Mladih - Amfiteatar , Sarajevo

RASPRODANO !!!


Nakon osvojenih nagrada ALTTEATAR sa predstavom „Dame biraju“ gostuje u Sarajevu 03/04.2015. godine s početkom u 19:30 sati.

 

Predstava koja obara sve rekorde gledanosti i jedna od izvođenijih naših predsatava Dame će ponovo nasmijavati do suza i buditi razne emocije kod publike u Domu mladih Sarajevo.

 

Realizaciju predstava za srednjoškolce podržala je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, ured za odnose s javnošću, a preporuku su dala resorna ministarstva za obrazovanje.

 

Podsjetimo, pritisnuti besposlicom, a samim tim i besparicom, petorića mladića riješenje svojih egzistencijalnih problema pokušavaju pronaći kao striperi u noćnom klubu. Predstava tretira probleme mladih ljudi, ne samo u BiH, nego i regiji, i apostrofira pitanje da li je rješenje problema odlazak negdje drugo ili suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život.

 

Režija: Admir Glamočak

Asistentica režije: Amra Mehić

Kostim i scena: Lejla Hodžić

Producent: Slaven Vidak

Grafički dizajn: Naida Begović

Ton i svjetlo: Irhad Hodžić i Rusmir Efendić

Garderoba: Nevzeta Musabegović

 

Igraju: Enes Salković, Adnan Goro, Amila Terzimehić, Emir Fejzić, Mirza Dervišić, Davor Sabo, Damir Kustura

 

Vidimo se u Sarajevu 03.12. i 04.12.2015. godine u Amfiteatru Doma mladih Sarajevo s početkom u 19:30 sati. Cijena ulaznice 10 KM. Dobrodošli!

 

Ekskluzivni medijski pokrovitelj predstave je RSG radio.

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!