DUBIOZA KOLEKTIV @ MOSTAR ROCK SCHOOL @S.C. Kantarevac

Datum: 30/12

Mjesto: S.C. Kantarevac, Mostar

 Prednovogodišnji rock spektakl u Mostaru

 

Dubioza kolektiv, jedan od najpopularnijih bendova u regionu, nakon nekoliko godina ponovo nastupa u Mostaru, a povod njihovom dolasku u grad na Neretvi je veliki koncert koji 30. decembra na stadionu Kantarevac organizuje Rock škola Mostar. Cilj ovog velikog open-air eventa je promocija rada Rock škole Mostar i podrška projektu širenja kapaciteta škole, to jest opremanju njihovog vlastitog studija za snimanje.

 

Rock škola Mostar postoji od 2012. godine, a kako popularnost i broj polaznika neprestano raste, sama po sebi se nametnula ideja proširenja kapaciteta. Cilj škole u narednoj godini je opremanje vlastitog studija za snimanje, kako bi svojim polaznicima omogućili da osjete šta znači rad u studiju te da zabilježe svoje muzičke ideje. „Snimanje je jedna od osnovnih stvari koje muzičar radi. Tako muzičar ostavlja trag,“ kaže Orhan Maslo Oha, osnivač i voditelj škole.

S tim ciljem je pokrenut projekat velikog open-air eventa, od kojeg su prihodi namijenjeni opremanju studija Rock škole. Dubiozi je poziv za gostovanje na koncertu poslao upravo Oha, njihov bivši član kojeg i dalje smatraju "dijelom familije". Ekipa u crno-žutim dresovima objeručke je prihvatila njegov poziv, u želji da podrže rad Rock škole. Oha će se 30. decembra na bini pridružiti svom bivšem bendu, u kojem je svirao perkusije, ali je ostao upamćen i po vokalu za jedan od najvećih hitova grupe - Balkan Funk.

Publiku će svojim nastupima prvo zagrijati mladi muzičari stasali u Rock školi, kao što su bend Floridus i još nekoliko muzičkih projekata škole, nakon čega će uslijediti kompletan koncert Dubioze kolektiv.

U sklopu priprema za koncert, članovi Dubioze su sa polaznicima Rock škole održali muzičku radionicu, podijelivši svoje bogato iskustvo i znanje sa mladim mostarskim talentima. Sa njima su uvježbavali i jednu svoju pjesmu, koju će na kraju svog nastupa na Kantarevcu zajednički izvesti.

Dubioza i polaznici Rock škole Mostar već su uživo testirali koliko su dobro usvirani: sa instrumentima su izašli na ulice Mostara i svirali za građane. Sudeći po reakcijama, više su nego uspješno položili test uvježbanosti. Nema sumnje da će na nivou zadatka biti i 30. decembra na velikom koncertu na Kantarevcu.

U cijenu ulaznice od 5 KM uključena je konzumacija, a osim u online prodaji na www.kupikartu.ba, te na prodajnim mjestima KupiKartu, u Mostaru se ulaznice mogu kupiti i na recepciji Muzičkog centra Pavarotti.

U video pričama pogledajte kako se rodila ideja za koncert, te kako je proteklo druženje Dubioze i mladih mostarskih muzičara.

Više informacija o koncertu možete pronaći na www.redbull.ba/mostarrockschool.

 

 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!