EVERGREEN FESTIVAL @LJETNA BAŠTA - PRIJEDOR

Datum: 12 - 14/08

Mjesto: LJETNA BAŠTA - PRIJEDOR, Prijedor

Detalji:
Sedmica mladih koja se obilježava od 8. do 14. avgusta, odličan je povod za održavanje festivala koji odiše duhom mladosti i pozitivnim vrijednostima.EVERGREEN FEST zamišljen je u vidu dvije forme, to su: dnevne radionice i noćni koncerti afirmisanih, te demo bendova. 
Usmjerenost mladih u pravcu širenja kulture i umjetnosti, te isticanje ideje neprolaznosti i važnosti iste, jedni su od najvažnijih ciljeva ovog festivala. Gurnuti na marginu društvene ljestvice, mladima je neophodan prostor i vrijeme da istaknu i pokažu svoj kulturni izražaj i viziju. 
Društvo nije ni svjesno koliki potencijal drže mladi u sebi, i koliko je neophodno usmjeriti ih na pravi put, a sjajna prilika za to jesu organizovanja kulturno-umjetničkih dešavanja, poput Evergreen-a. 
Naš cilj je da kroz edukativni program pokažemo i proširimo značaj kao jednu vrste izražavanja i odraza bunta mladih. Kulturni sadržaj biće usmjeren u pravcu obrazovanja i sticanja saznanja o podizanju svijesti mladih. Na prvom EVERGREEN festivalu nastupiće jedni od nosioca muzičke scene regiona. Za vas su tu 12. avgusta Brkovi, Orthodox Celtsi, domaće snage u vidu Genetičke Kontrole, banjalučki hip-hop sastav Brutal Protest, Bad copy, te band koji nam dolazi iz Teslića WheadY MILE. Drugu noć, 13. avgusta sviraće nam  Whoe see, i Kanda, Kodža & Nebojša, tu je još melodična senzacija koja nam dolazi iz Vrbasa NIčim Izazvan, i drugu noć imamo podrčku domaćih snaga u vidu poznate prijedorske grupe Tatoo, i band iz Novog Grada Road Kill?. Zadnje veče, a i sam festival, zatvoriće Edo Maajka, sa svojim uvijek dobro plasiranim tekstovima koji će nas sve zapitati gdje to živimo i šta je to pogrešno u sistemu u kojem živimo. Za stariju generaciju tu je i Električni Orgrazam, te predstavnik BiH Eurosong-u i uvijek dobro raspoloženi Laka, za kojeg ćemo se zagrijavati uz Šumadijskih punk, tu su nam još momci iz MadRed-a te domaće snage Jah Balebaroshi, i dvojac dj switch to smile.

12. avgust

Brkovi
Orthodox Celts
Genetička Kontrola
Brutal Protest
WheadY MILE
Bad copy

13. avgust

Who see
Kanda, Kodža & Nebojša
Ničim Izazvan
Tatoo
RoadKill?
14. avgust
Edo Maajka & Frenkie
Električni Orgazam
Laka
Six Pack
MadRed
Jah Balebaroshi
dj switch to smile
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!