SUNCE TUĐEG NEBA - RASPRODANO @BKC - SARAJEVO

Datum: 11/11

Mjesto: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

 

Glumac, voditelj i showmen Dragan Marinković Maca predstaviće sarajevskoj publici 11. novembra u Bosanskom kulturnom Centru svoj novi multimedijalni projekt pod nazivom "Sunce tuđeg neba".

Predstava je premijerno izvedena krajem prošlog mjeseca u beogradskom Domu sindikata gdje je naišla na fantastične reakcije publike.

Junak ove priče je “višenacionalan i multikulturalan” i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!