FANTASM – Odyssey of Dreams @BKC - TUZLA

Datum: 06/05

Mjesto: BKC - TUZLA, TUZLA

Orijentalna plesna trupa Bellydance Evolution

Predstava Fantasm – Odyssey of Dreams

Udruženje za razvoj kulture i umjetnosti Artsinteza iz Tuzle predstavlja po prvi put u Bosni i Hercegovini i regionu Bellydance Evolution, najveći svjetski orijentalni plesni spektakl. Bellydance Evolution će se predstaviti publici svojom najnovijom predstavom „Fantasm – Odyssey of Dreams“.

Bellydance Evolution je jedinstven orijentalni show i kao takav najveći i najuspješniji na svijetu. U njemu učestvuju neki od najboljih plesača orijentalnog plesa današnjice kao i vrhunski muzičari. Ova planetarno popularna plesna kompanija osnovana je 2009 godine od strane trenutno najpoznatije orijentalne plesačice na svijetu Jilline Carlano. Do danas su radili produkciju četiri predstave koje su oborile sve rekorde gledanosti. Bellydance Evolution je Hollywoodska produkcija koja je  napravila revoluciju kombinujući orijentalni ples sa drugim modernim plesnim formama i postala jedna od najuspješnijih plesnih trupa ikada. Za sve njihove predstave rađena je originalna muzika koju je producirao Paul Dinletir, muzički producent koji radi muziku za Hollywoodske blockbustere. Nastupali su u preko 30 država širom Sjeverne i Južne Amerike, Europe, Azije, Afrike i Australije, između ostalog i u najvećim svjetskim metropolama kao što su New York, Los Angeles, Sidney, Rim, Berlin, Prag, Beč, Johannesburg, Taipei, Tokyo i mnogi drugi.

Bellydance Evolution istražuje, slavi i oživljava orijentalni ples. Kombinirajući orijentalni ples sa plesnim formama koje su specifične u zapadnoj kulturi, Bellydance Evolution vas vodi na spektakularno putovanje koje će zainteresovati kako ljubitelje ove plesne umjetnosti tako i one koji možda nisu toliko upoznati sa ovim plesnim stilom. Misija je podići svijest i približiti publici orijentalni ples kao i njegovu raznolikost i umjetničku vrijednost kroz rad kompanije ali i njihov edukativni i rezidencijski program. Zajedno oni slave dinamičnu estetiku bliskoistočnog plesna, kulture i kreativnosti i na taj način Bellydance Evolution dijeli radost ovoga plesa sa svim zajednicama.

http://bellydanceevolution.com/

https://www.youtube.com/watch?v=OLIJrVTHAGQ

https://www.facebook.com/events/242098512873432/

https://www.facebook.com/BellydanceEvolutionPage/?fref=ts

 

Fantasm – Odyssey of Dreams sinopsis:               

Moćni kralj Šahriar (Ruslan Kurlovich) otkriva da mu je njegova žena nevjerna. U naletu bijesa odluči da svake večeri oženi drugu ženu te ju ubije sljedećega jutra kako ne bi imala priliku da ga prevari. To je činio sve dok nije sreo Šeherzadu (Margarita Kamjaka) koja je svaku noć pričala kralju  zanimljive priče o Sindibadovim avanturama (Lee Na-Moo). Kralj je bio toliko zanesen te bi svako jutro poštedio Šeherzadin život u želji da čuje ostatak priče. Tokom dana, Šeherzadu su savjetovale dvije mudre žene (Sharon Kihara, Jillina Carlano) kako bi joj pomogle da izliječi kralja od ludila koje ga je obuzelo i na taj način vrati mir u kraljevstvo.  

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!