Ž.A. ČIČAK - IZVAN VREMENA ZA SVA VREMENA @Dvorana Mirza Delibašić

Date: 09/11

Location: Dvorana Mirza Delibašić, Sarajevo

ONLIJE PRODAJA ZATVORENA! ULAZNICE U PRODAJI NA BLAGAJNOJ PLATO SKENDERIJA!

Želimir Altarac Čičak jedan je od utemeljitelja sarajevske pop rock scene i ključnih ličnosti i svojim radom sve ove godine je dao značajn doprinos njenom afirmisanju. On ove godine obilježava pola stoljeća aktivnosti i rada na sarajevskoj, bh. i Ex-SFRJ muzičkoj sceni, ali i kao novinar, DJ, voditelj i urednik mnogih muzičkih radio i TV emisija koje su decenijama osvajale epitete najslušanijih i najgledanijih na tom podneblju, te animator pop rock kulture, organizator velikih  rock spektakala i manifestacija koje su postale tradicionalne tokom 80-ih godina gdje se posebno izdvajaju: „Festival pop rock grupa BiH – nove nade nove snage“, amaterska muzička radionica koja se dešavala svake godine u periodu od 1984. do 1992. godine i iz koje su iznikli njeni današnji šampioni. Takođe, za ljubitelje žestokog zvuka  organizovao je  „Yu heavy metal fest“ koji se tradicionalno održavao od 1986. do 1991. godine u sarajevskom „Domu mladih“ kao najveća parada stvaraoca iz svih oblasti tog žanra. Bio je organizator i promotor mnogih koncerata svjetskih asova prije rata Rory Gallaghera, Peter Greena, Wishbone Ash, Uriah Heep, Motorheada te tokom rata Joan Baez i poslije rata „U2“, Deep Purple... Sve to između ostalih zbivanja je zabilježeno i u njegovoj autobiografiji/monografiji „Antikvarnica snova“ koja prati razvoj sarajevske, bh. i Ex- SFRJ scene od 60-ih godina pa do današnjih dana i koja je pobudila veliko interesovanje javnosti u BiH i planetarnoj dijaspori, a što se može upratiti na njegovom Facebook profilu i stranici.

„Dugo Sarajevo nije imalo priliku da tako nešto vidi, a posebno ove mlađe generacije. Program koji spremam za 09. novembar 2019. u sarajevskoj KSC Skenderiji – Mirza Delibašić će biti četvrti desetosatni program kojim obilježavam uspješnu i korektnu saradnju sa svojim prijateljima tokom proteklih godina i decenija. Zadnji put to se desilo prije tri decenije 14. oktobra 1989. godine u prepunoj Olimpijskoj dvorani Zetra-Juan Antonio Samaranch gdje je nastupilo dvadeset bendova pred petnaest hiljada posjetilaca. Baš zato sam odlučio da se i ovaj moj  jubilarac poslije tri decenije desi, bez obzira na teška vremena koja proživljavamo i da kao na prethodnim mojim jubilarcima uz malu pomoć mojih prijatelja oni podsjete na najveće hitove tokom svog djelovanja na opšte zadovoljstvo svojih fanova. Biće to prilika da svoj rad predstave i nova imena sarajevske, bh. i s podneblja balkanske pop rock scene.

Ovo je mali poklon mom gradu i ljubiteljima pop rock muzike svih generacija  koji će moći da plove muzičkim vremeplovom deset sati i prate kako se kalila i svoje mjesto zasluženo našla u kulturi i umjetnosti. Kao specijalni gost će u KSC Skenderija to veče biti i bend iz Londona Martin Turner ex Wishbone Ash  da nas podsjete na najveće uspjehe, grupe „Wishbone Ash“, a kojoj sam na istom mjestu organizovao koncert 21. oktobra 1982 godine. 

Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!