Red Bull Presents Frenkie Kontra Indigo @Dom Mladih Sarajevo

Date: 15/02

Location: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo

Koncert u Domu mladih

Frenkie, Kontra i Indigo kalifornijskim suncem razbijaju sarajevski smog

Arrival, Domina, Monopol,20/20, Mosh Pit… samo su neke od novih pjesama koje će Frenkie, Kontra i Indigo predstaviti publici na koncertu kojeg će 15. 2. ove godine održati u sarajevskom Domu mladih.

Bit će to svojevrsno predstavljanje njihovog novog albuma naziva “20/20” na koji je ova regionalna hip-hop trojka uvrstila 12 pjesama snimljenih u Red Bull studiju u Los Angelesu.

Album nastao pod kalifornijskim suncem donosi dinamičnu i moćnu energiju kreativne trojke što se vidi i po nedavno objavljenim singlovima “Mosh Pit' i “Naša noć”, koji su kombinacijom domaćeg jezika i slanga, s američkim prepoznatljivim beatom, 'pokupili' odlične reakcije. Spotovi za oba singla snimljeni su na ulicama Los Angelesa i Las Vegasa.

Inače, ovo je treći album koji su FKI snimili u Red Bullovim studijima. Berlin 2016. iznjedrio je na scenu album “Putanja”. Godina poslije donijela je “Egzil” iz Tokija, a kraj 2019. ova urbana trojka odlučila je provesti snimajući novi materijal u Red Bull studiju u Los Angelesu.

Album “20/20”objavljen 20.12. prošle godine zasad 'vuče' odlične reakcije i recenzije, a o kakvoj je vrhunskoj produkciji riječ publika će se nesumnjivo moći uvjeriti 15. 2. u Domu mladih gdje će uz njih trojicu nastupiti i njihovi gosti.

Novih 12 pjesama slikovito prikazuju njihove dojmove pod kalifornijskim suncem, ali i noćnim svjetlima američkog velegrada. Pun energije i pozitivne žestine, album “20/20” publici donosi jedno novo iskustvo nakon kojeg će ih 'ogrijati' energija prenesena iz Santa Monike na obali Pacifika, gdje su pjesme i nastale. Ko zna, možda energija iz kalifornijskog sunca uspije razbiti gusti sarajevski smog!

Early Bird karte po cijeni od 5 KM za koncert u Domu mladih mogu se nabaviti preko sistema kupikartu.ba i u Caffe Baru Opera.

Early bird karte u prodaji do 1.2.2020. ili do rasprodaje planiranog kontigenta Early Bird karata. 

 

 

 


Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!