BOŽO VREĆO @BKC - SARAJEVO

Date: 24/12

Location: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

VAŽNO!!! VAŽNO!!! VAŽNO!


Poštovana publiko,

obavještavamo Vas da ćemo zbog NOVIH i važećih pravila Kriznog štaba KS i epidemioloških mjera i COVID protokola, sutra održati DVA koncerta danas već svjetske izvođačke zvijezde Bože Vreće u Velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra KS. 

Prvi koncert će biti održan u 19h, dok je drugi zakazan za 21.30h. Ulaz za prvi koncert se otvara u 18h, a za drugi u 20.45h.


Svim posjetiteljima, koji su kupili kartu, biće omogućen ulaz uz sljedeći protokol: 

publici sa kartama PARTER 1 i GALERIJA DESNO, biće omogućen ulaz na prvi koncert u 19:00h, uz obavezu da prate upute redarske službe o rasporedu sjedenja, a po uputama Kriznog štaba KS;

Publika sa kartama PARTER 2 i GALERIJA LIJEVO može prisustovati drugom koncertu u 21:30h, uz istovjetan protokol kao i za prvi koncert. 

Publika će na koncertima moći prisustvovati samo uz poštivanje Covid protokola. Posjetitelji će trebati da prilože jedno od navedenog: potvrdu o završenoj vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covidu, ili Antigen test (ne stariji od 48h).

Molimo publiku za razumijevanje za ovakvu odluku organizatora, jer je ona donešena upravo iz razloga kako bi se ovaj događaj uopšte mogao realizovati bez otkazivanja. 

Timovi Kupikartu.ba, kao i JU Bosanski kulturni centar bit će otvoreni za sve informacije u vezi koncerata od 09h do 22h.

Božo Vrećo, i svi mi, smo uz vas i očekujemo sutra uveče istinski muzički događaj sa kojim, nakon teške godine koja će uskoro biti iza nas, najavljujemo ulazak u vrijeme novogodišnjih praznika.


-----------------------------------------

"Ikona slobode anđeoskog glasa koji miluje duše i otvara srce" – tako o njemu pišu svjetski mediji francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico. 

"Bit će to emotivna i virtuozna čarolija od koncerta jer voljeno Sarajevo to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se ta čarolija i obistini. Vidimo se u BKC-u da budete i osjetite i probudite ljubav u sebi", riječi su Bože Vreće uoči koncerta.

Koncert u BKC-u, kazao je Vrećo, istkan je segmentima davnih i tek nastalih kantautorskih sevdah pjesama uz pratnju vrsnih glazbenika iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Dijapazon je to performansa i katarze svjetskoga ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme.

Princ sevdaha 24. decembra u 20 h sa koncertom koji oduševljava, oslobadja i isijava iskonsku Ljubav širom Evrope i svijeta.Dodjite poslušati "world sevdah masterpiece"!

Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!