IMPERIUM FESTIVAL - FREEDOM 2022 @GRADSKA OTOKA

Date: 05 - 07/08

Location: GRADSKA OTOKA , Bihać

Imperium festival kao ideja nastao je davne 2006 godine kao odgovor na tadašnje kulturološke i muzičke razlike u ovom dijelu BIH i regije.Prije 16 godina po prvi put Imperium je zaživio medju zidinama “Starog grada Ostrožac” i do dana današnjeg se je održao kao izvorna ideja. Sam cilj Imperium festivala koji je u režiji muzičke organizacije “Soundkeepers”da promovira historijske i kulturne baštine ovoga kraja.

Ove godine Imperium festival
će imati svoje sedmo izdanje,gdje će se predstaviti mnogi , kako svjetski i regionalni, tako domaći izvodjaci.

Ove godine kolijevka dešavanja Imperium festivala je Gradska otoka Bihac, koja je smještena samom srcu grada .

Vrata otvaramo 5. avgusta

Naši prvi headlineri su :

CRISTIAN VARELA

Tehno čarobnjak koji svoju čaroliju obično svira na četiri gramofona i koji je kao najbolji techno DJ nagrađen od čuvenog DJ awards.
Kultni status Španskog kralja tehna,osim ogromnim talentom stekao je i kao vlasnik uticajnih izdava
čkih kuća PORNOGRAPHIC i CODES EQUIPMENTS RECORDS. Takodje, ovaj fenomenalni muzičar uspješno komponuje soundtrekove za filmove,teatre i televiziju.
Jedan od najnagra
đivanijih umjetnika sa polja elektronske muzičke scene,osvajajući vise od 40 nagrada tokom svoje karijere. 05.August je rezerviran za ovog velikana.

 

PAOLO BARBATO

Italijanske krvi,ali iskreni stanovnik svijeta.Paolo je renomirani i kao jedan od pionira i predvodnika regionalne elektronske muzičke scene. On je redovan u DJ MAG TOP 100 . Takodje ,producira trake za modne dogadjaje i umjetničke egzibicije , te je producirao SPECIJALNO IZDANJE KOMPILACIJA za prestižni ILLY caffe brand.
Bio je rezident DJ u Pacha clubu u Sharm El Sheiku dvije godine ,te je redovan gost na Ibici. U igri je od 80-tih godina, gdje je razvio sjajan ukus i poznavanje elektronske glazbe. 06.August je rezerviran za ovog iskonskog virtuoza za mix pultom.

 

MAHMUT ORHAN

Mahmut Orhan je turski DJ i producent.U ranoj mladosti , već sa 15 godina pocinje sa glazbom u gradu Bursa . 2011 godine seli se u Istanbul gdje je radio kao resident DJ u klubu “ BEBEK”. Njegov prvi internacionalni uspjeh desio se 2015 godine sa muzičkom numerom
“ AGE OF EMOTIONS”. Godinu kasnije pjesma “FEEL” predstavljaju
ći tursku pjevačicu i muzicku spisateljicu Sena Sener se pojavila na chartovima u Grčkoj,Njemačkoj,Poljskoj i Rumunjskoj između ostalih.
Pjesma je dosegla visoko prvo mjesto na muzi
čkoj platformi I Tunes
U 2017 godini Mahmut izdaje Remix pjesme “Games of Thrones” i pjesmu “ Save me” sa rumunjskom pjeva
čicom Eneil. Obje pjesme su postigle vrhunski uspjeh. U junu 2018 godine izdaje remix albuma “One” , Single albuma “6 days” ,remix pjesme od Colonel Bagshot “Six Day War” dosežući broj 1 u mnogim zemljama poput  Grčke,Srbije, Rumunije i Bugarske. Orhan je bio dio svjetskih vodeći muzickih festivala poput EXIT i UNTOLD festival.

Bonjasky

Bojan Jovic aka Bonjasky rodjeni Sarajlija i jedan od trenutno najvećih muzickih izvozni proizvoda Bosne i Hercegovine.
Čovjek koji stoji iza svih većih mizickih projekata poput Garden of Dreams , GET Exited i mnogi drugi. Dio je već legendarnog dvojca After Affair. Preko 20 godina prisutna na medjunardnoj muzičkoj sceni . Samo su neki dijelovi od bogate biografije ovog vrsnog muzičkog majstora , čovjeka i kreativca. 

 

IMPERIUM FESTIVAL  -  FREEDOM 2022

 

EARLY BIRD - SOLD OUT!!

DAILY TICKET - 20 BAM   /Limited/ Sold out
DAILY TICKET - 30 BAM
FEST TIX - 40 BAM   /Limited/ Sold out
FEST TIX - 50 BAM
VIP DAILY - 50 BAM   /Limited/

VIP FEST - 80 BAM   /Limited/

LINE UP

- Mahmut Orhan
- Cristian Varela
- Paolo Barbato
- Bonjasky (After Affair)
- Adrian Valera aka. Valerian
- Eduy
- Chuby
- Inis

+ more to TBA

Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!