VANNA @BKC - SARAJEVO

Date: 16/06

Location: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

NAKON SPEKTAKLA U ZAGREBAČKOJ ARENI, VANNA STIŽE U SARAJEVO!

 

 

VANNA, jedna je od najznačajnijih hrvatskih pjevačica koja je devedesetih zabljesnula kao vokal dance dua ET – Electro Team, a posljednjih dvadeset godina izgradila je karijeru u samom vrhu domaće muzičke scene.

U sklopu svoje turneje „VANNA - 30 godina - Puna memorija" kojom će pjevačica proslaviti 30 godina uspješne karijere, VANNA napokon po prvi put stiže i u Sarajevo, gdje će 16. juna održati svoj prvi solistički koncert pred sarajevskom publikom u Bosanskom kulturnom centru, s početkom u 20h. Prije toga, turneja „VANNA – 30 godina” započela je 7. maja velikim koncertom u prepunoj Areni Zagreb.


Uz svoju karizmu i jedan od najmoćnijih vokala regije, VANNA će  se 12. juna Sarajlijama predstaviti sa svim hitovima iz svog bogatog muzičkog opusa – od onih starih hitova uz koje smo odrastali iz vremena ET-a, poput legendarne „Tek je 12 sati”, „Ne traži ljubav” ili „Da ti nisam bila dovoljna”, pa sve do bezvremenskih hitova „Kao rijeka”, „Kao da me nema”, „1000 milja” i novih hitova „Puna memorija”, „Loš trenutak” i  „Pjesma o tebi”…

U svojoj bogatoj karijeri, VANNA je dijelila je koncertnu pozornicu s brojnim uglednim orkestrima i umjetnicima, a 2018. godine, pjevala je zajedno s Andreom Boccelijem na njegovom velikom koncertu u Areni Zagreb.

Dobitnica je i brojnih prestižnih glazbenih nagrada, višestruka i dugogodišnja dobitnica muzičke nagrade Porin, koju je i prošle godine osvojila kao najbolji ženski vokal.

Iza VANNE je 5 uspješnih albuma s grupom ET, te čak 12 studijskih albuma iz perioda solo karijere. Posljednji, „Izmiješane boje” iznjedrio je brojne velike hitove,poput ”Pjesma o tebi”, „Najbolji ljudi”, ”Kad smo se voljeli”, ”Probaj, ”Tragom tvojih tragova”, a VANNA se na albumu ponovno pojavljuje i kao autorica stihova i glazbe.

Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!