RUNDEK & EKIPA @SARTR

Date: 23/06

Location: SARTR, Sarajevo

Darko Rundek & Ekipa na Ljetnoj sceni SARTR-a

Ovogodišnja Ljetna scena posvećena je kulturnom otporu i promociji umjetnika sa željom da se kroz umjetnost razumiju važnosti i vrijednosti društva.

U Sarajevskom ratnom teatru pod vedrim nebom, Darko Rundek & Ekipa nastupit će 23. juna 2022. u 21h. Bend sa šest vrhunskih muzičara nakon pauze od dvije godine, dolaze u Sarajevo.

Publici će izvesti poznate pjesme, poput „Šejn“, „Voljeti stvarno“, „Mila“, „Uzlaud pitaš“, kao i mnoge druge publici poznate pjesme. Ovogodišnji koncert započinjemo sjećanjem na Milana Mladenovića (EKV) koji je svojom angažiranošću i muzikom ostavio ogroman trag na muzičku scenu i kulturu.

Darko Rundek je jedan od najuticajnijih autora i muzičara na prostorima bivše Jugoslavije koji je na sceni više od XXXX godina. Karijeru je započeo  u legendarnom zagrebačkom bendu „Haustor“ sa kojim je objavio četri albuma. Tokom svoje karijere izdao je deset studijskih i živih albuma.

Vjerujemo da ćete uživati u dašku atmosfere koncerta jednog od najznačajnijih umjetnika koji je svojim djelovanjem pružio otpor zlu, a svoju muziku posvetio svima kojima treba utočište.

"Pusti da ti sviram, duša gine od tišine.
I ne boj se buke, to što svira to su ruke!“

Karte:

Early bird: 15KM / prvih 100 karata /
Predprodaja: 20 KM
Na dan koncerta: 25 KM


Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!