ŽELJKO BEBEK @Dom Mladih Sarajevo

Date: 13/06

Location: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo

KONCERT ŽELJKA BEBEKA 13.08. U SARAJEVU

 

Željko Bebek, pop-rock ikona naših prostora održat će 13. augusta koncert u Sarajevu, u prostoru Dom-a mladih, s početkom u 21h.

Bit će to prvi solistički koncert Željka Bebeka u rodnom Sarajevu od početka njegove solističke karijere! Također, predstojeći koncert prvi je live nastup pred Sarajlijama nakon koncerta s Bijelim dugmetom nakon dugih 17 godina kada je Bebek ispred 65 hiljada ljudi pjevao na Stadionu Koševo!

 

Od prvog solo albuma “…skoro da smo isti”, objavljenog 1978. godine, do danas, Željko Bebek objavio je četrnaest studijskih albuma, a među najuspješnijima su posljednje dva – „Ono nešto naše” iz 2017. i „Mali oblak ljubavi” iz 2021. 

Prepoznatljiva boja glasa, jedinstven karakter i neodoljiv šarm, Bebeka su učinili jednom od najvažnijih i najutjecajnijih ličnosti glazbene scene koja traje više od 40 godina i uz koju je vrhunska zabava na svakom koncertnom nastupu zajamčena, pretvarajući ga u istinski spektakl.

Hitovi  „Tijana”, „Oprosti mi što te volim”, „Da je sreće bilo”, „Laku noć svirači”, „Žuta ruža”, „Jabuke i vino”, „Dabog da te voda odnijela” obilježili su njegovu solo karijeru nakon napuštanja legendarnog Bijelog dugmeta, a zapjevat će ih na predstojećem koncertu u Sarajevu, uz novije uspješnice „Ono nešto naše”, „Ako voliš ovu ženu”, „Gdje sam bio”, „Ja po kafanama”, „Prvak svijeta”, „Sto sam dana pio”, „Kupit ću nam sat”...

 

Koncert su podržali partneri: Jack Daniel's i Sarajevski kiseljak i hotel Colors inn.

Ne propustite čuti uživo izvedbe ove istinske pop-rock žive legende, koja u Dom-u mladih Sarajevo 13. augusta predstavlja presjek bogate karijere uz svevremenske uspješnice koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim!


Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!