IH, KAKO BIH TE JA 15/02 @Kamerni Teatar 55

Date: 15/02

Location: Kamerni Teatar 55, Sarajevo

Ne propustite pogledati hit komediju  "Ih, kako bih te ja" u kojoj igra jedna od najpoznatijih i najproduktivnijih  glumicaJasna Ornela Bery  zadnje vrijeme  široj publici prepozntljiva  po legendarnoj ulozi Bahre u seriji "Dva smo svijeta različita".

Hit komedija "Ih kako bih te jaje predstava koja je postigla veliki uspjeh i naišla na odličan prijem kod publike. Na samoj premijeri glumci su digli publiku na noge koja ih je oduševljena nagradila ovacijamaTakav prijem publike nastavio se  i na svim predstavama koje su odigrane do sada gdje ih je oduševljena publika propratila salvama smijeha i dugotrajnim aplauzima.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, i komičnih  scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.
U ovoj adaptaciji  
sve je na jedan duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspirisanim karijerom Jasne Ornele Bery tačnije slikom koju drugi imaju o njoj. Zahvaljujući dramaturzima Vuku Mariniću i Vedrani Božinović, sve je  oblikovano u konceptu jubilejanjenog odnosa prema teatrugluminjenoj karijerimlađim kolegamamuškarcima.

Predstava je izazvala veliku pažnjumedija i mnogobrojna gostovanja u emisijama mnogih TV kuća. Ova predstava je bila povod i za dobijanje nagrade LADIES IN AVARDS 2019 - LADIES IN CROWNza predani rad u svim oblastima umjetničkog izražaja i cjelokupni doprinos kulturnoj sceniGlumica J.O. Bery nosioc je mnogobrojnih nagrada i priznanjaPredstava je namijenjena široj publicitjgrađanima svih uzrasta .

Produkciju predstave potpisuje Jasna Ornela BeryPredstavu je režirao Irfan Avdić.

Pored nje u predstavi igraju još dva izvrsna glumca Vuk Marinić i Amar Selimović .

 

U svojoj bogatoj karijeri ova poznata glumica je u teatru odigralaoko sedamdeset uloga. Igrala u sedamnaest serija: Kumovi, Dva smo svijeta različita, Lud zbunjen normalan, Nedaj  se Nina, Studio 4, Pečat, Krv nije voda, Foliranti, i u mnogim drugim.

Snimila oko četrdeset što dugih što kratkih  filmova između ostalih:

Jasmila Žbanić/Grbavica, Aida Begić /Snijeg, Angelina Jolie /Uzemlji krvi i meda,

Ines Tanović /Naša svakodnevna priča, Jasmin Duraković / Nafaka ,  Živko Nikolić/ Ljepota poroka, Nikola Ljuca/ Vlažnost, Namik Kabil /Unutra, Zoran Čavić/ Žikina dinastija II ...

Filmovi u kojima je igrala bili su u konkurenciji najprestižnijih svjetskih filmskih festivala i nose preko 150 prestižnih nagrada a šest od tih filmova bili su kandidati  BiH za Oskara.  Jedanje od najvećih ambasadora bosanskohercegovačke kulture.

 

 

   

Outlets

In addition to online shopping, you can also purchase your tickets at our points of sale. Look for us in your city too!