Kako se hraniti za 1, a misliti za 2+ - MOSTAR @HOTEL MEPAS

Datum: 03/05

Mjesto: HOTEL MEPAS, MOSTAR

KAKO SE HRANITI ZA 1, A MISLITI ZA 2+

20.04.2017.

Buduće majke često se muče s namirnicama koje trebaju birati ili izbjegavati u trudnoći. Slijedi period dojenja gdje brinu što jesti i piti kako bi povećali kvalitetu mlijeka? Kako dijete odrasta svjesni smo prerađene hrane koja je svuda oko nas i pri ruci nam je. Kako izbjeći brzu hranu i slijediti jednostavne korake pravilne prehrane?

Vrhunski predavači na radionicama na temu „KAKO SE HRANITI ZA 1, A MISLITI NA 2+“ pružit će savjete i smjernice za uspješniju svakodnevicu i planiranje zdrave i uravnotežene prehrane putem kvalitetnijeg života za roditelje i mališane.

Dr. Tanja Krešić iz Mostara, Dr. Eldar Mehmedbašić iz Sarajeva i Dr. Nataša Stošić iz Banja Luke govorit će o važnosti pravilne prehrane i vježbe u trudnoći.

Babica Rusmira Arapović podijelit će s učesnicima u Mostaru iskustva o važnosti dojenja u prehrani novorođenčeta, a Adisa Hotić IBCLC savjetnica za dojenje učesnicima u Sarajevu i Banja Luci otkrit će zašto je dojenje lijek za mamu i bebu.

O važnosti uvođenja dohrane i pravilne prehrane djece, svoja iskustva podijelit će nutricionistica Amela Ivković O’Rilley u Sarajevu i Nevena Pandža & Vedina Kurtović – Ajanović u Mostaru, koje predstavljaju multidisciplinarni pristup prehrani.

Radionica za roditelje održat će se u srijedu, 3.05.2017. u Mostaru, četvrtak, 11.05.2017. u Sarajevu i srijedu, 17.05.2017. u Banja Luci.

Organizator radionica je BUDI TU zajednica aktivnih roditelja koju su pokrenule dvije sestre Mirna Mišić i Josipa Terzić – Rezić. Cilj zajednice je promovirati pedagoški pristup roditeljstvu i pružiti podršku roditeljima. Poruke koje želimo poslati roditeljima kroz naš rad su: MANJE BRIGE, VIŠE RADOSTI – Svi se nalazimo u sličnim izazovima s mališanima, problem je važno osvijestiti i o njemu razgovarati. MALI KORACI U PRAVOM SMJERU – Pomaže nam da sagledamo mogućnosti i iskustva pedagoga praktičara. Neki od savjeta pomoći će i nama - roditeljima. BUDI TU I BUDI SA SRCEM U TOMU - Spremno pružamo podršku roditeljima koji žele nešto više od roditeljstva.

Rastimo zajedno s našom djecom!

www.buditu.ba

Kontakti i više informacija:

Josipa Terzić – Rezić

GSM: +387 63 408 597

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!