Sarajevo Wine Weekend @Narodno pozorište Sarajevo

Datum: 22/06

Mjesto: Narodno pozorište Sarajevo, Sarajevo

VRIJEME JE ZA VINSKI FESTIVAL!

Fina Vina & Sarajevo Wine Weekend predstavljaju: FINA DEGUSTACIJA

U želji da ponudimo različite koncepte vinske degustacije tržištu i publici, Fina degustacija je proljetno/ljetni festival vina i razlikuje se od prošlogodišnjeg, majskog festivala Harvest 2016.

Fina degustacija nije samo festival. Zamišljen je kao mjesto susreta vinara, promocija tržišnih potencijala i prezentacija određenog broja vinarija u intimnijem prostoru Narodnog pozorišta u Sarajevu.

 

KONCEPT

 

Fina degustacija je jednodnevni događaj koji će okupiti regionalne vinare i gastro izlagače. Prvi dio događanja je posvećen tržišnim i partnerskim razmjenama iskustava, a drugi prezentaciji za publiku. Od 17 do 21 sat, publika će – kao i na ranijim festivalima – imati priliku isprobati vinske klasike ali i novitete na vinskoj sceni, od kojih će neki biti po prvi put predstavljeni na bh. tržištu.

 

LOKACIJA

 

Sarajevo Wine Weekend i Fina Vina od samog početka insistiraju na lokacijama od kulturnog i historijskog značaja, poput Doma OS BiH (Dom Armije) i Botaničke bašte Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Logičan odabir u ovom nizu je hram kulture, sarajevsko Narodno pozorište. Promovirajući vino kao umjetnost, želimo promovisati i umjetnost samu, a smatramo da za to ne postoji bolja lokacija od Narodnog pozorišta – njegove lokacije u srcu grada, istorije i značaja za grad i Bosnu i Hercegovinu.

 

VRIJEME ODRŽAVANJA

 

Fina degustacija će, po uzoru na prošle manifestacije Sarajevo Wine Weekend-a, početi 21.06., press konferencijom i ekskluzivnom večerom. Nastavljamo 22.06., kada će – u prijepodnevnim i ranim poslijepodnevnim satima biti održani paneli i fokusirane diskusije vezane za vinsku industriju i njeno unaprjeđenje. Tačno u 17 sati vrata Narodnog pozorišta će biti otvorena za publiku, koja će u foajeu u sjajnoj atmosferi imati priliku razgovarati s vinarima i degustirati najbolje od najboljih.

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!