PREDSTAVA MRAVKO TRAVKO 03/06 - 13 SATI @Pozorište mladih Sarajevo

Datum: 03/06

Mjesto: Pozorište mladih Sarajevo, Sarajevo

Predstava Mravko Travko u koprodukciji iMTM-a i Pozorišta mladih Sarajevo, je nastala na osnovnu motiva istoimene slikovnice autorice Mersihe Moćević koja je inače koautorica tekstova za pjesme sa dječijeg hit muzičkog albuma "Hvala mama" bh. kantautora Latifa Moćevića.

U predstavi igraju glumici Irma Alimanović Alihodžić i Aldin Tucić, kao i polaznici Instituta za muziku, teatar i multimediju koji su prošli višemjesečnu školu za muzički teatar.

Predstavu režira Riad Ljutović koji potpisuje i adaptaciju teksta, scenografiju i kostim, a muzičku režiju Alma Ferović Fazlić. Za vizuelni identitet predstave je zadužena Agencija "Komitet" iz Sarajeva.

----------

Prema riječima direktorice Prof. Dr. Lejle Panjeta: “Pozitivna atmosfera u ovom projektu u Pozorištu mladih Sarajevo​, izuzetno nas raduje s obzirom da se radi o edukativno-popularnom domaćem mjuziklu za najmladji uzrast publike. Mali popularni raspjevani mrav obradovaće mnogu djecu, a roditelje nasmijati i oraspoloziti. Saradnjom sa Almom Ferović Fazlić izuzetno smo zadovoljni, a vjerujem da će našu najmladju publiku Mravko napuniti pozitivnom enegrijom kojom zrači ova predstava.“

Muzička rediteljica i voditelj projekta, Alma Ferović Fazlić, o predstavi kaže: „Prelijepo je boraviti i raditi u Pozorištu mladih, veselom domu za svu našu djecu a posebno male-velike glumce iMTM-a, koji će kroz predstavu prenositi poruke drugarstva, poštovanja i međusobne tolerancije. Mravko Travko je priča o dobru i o istinskim životnim vrijednostima, koje moramo njegovati od najmlađeg uzrasta.“ 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!