BOŽO VREĆO - SARAJEVO BKC @BKC - SARAJEVO

Datum: 23/06

Mjesto: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

SENZACIONALNI BOŽO VREĆO 23.JUNA U SARAJEVU!

 

Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održat će solistički koncert u Sarajevu, 23.juna u Bosanskom kulturnom centru, s početkom u 20 sati.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tokom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska muzička senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće, iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, čini njegovu a capella interpretaciju sevdalinki istinski emotivnim doživljajem.  Nakon četiri uspješna albuma, ovaj svestrani umjetnik i autor ove će godine izdati svoj peti autorski album na kojem će naglasak biti na spoju sa izuzetnim muzičarima svjetskog glasa. Malo je reći da je Božo svestrana umjetnička duša što dokazuje i činjenica da će uskoro izaći i njegova druga autobiografska knjiga koja izlazi nakon sjajne i jedne od najprodavanijih autobiografskih knjiga pod imenom „Mila“. Godina 2018 će za ovog pjevača uistinu biti dinamična, radna zbog turneje po Njemačkoj, Skandinaviji, Kanadi, Australiji i SAD-u. No, pored ovih koncerata, Božo sprema i nekoliko regionalnih solističkih koncerata. Jedan od njih je koncert u Sarajevu 23.06. u Bosanskom kulturnom centru gdje će uz Božu nastupiti i vrsni muzičari.

Ulaznice za predstojeći koncert po cijeni od 25 i 20 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a, platou Skenderija  te u sistemu kupikartu.ba. 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!