DIVANHANA - OTKAZANO @H.D. herceg Stjepan Kosača

Datum: 07/11

Mjesto: H.D. herceg Stjepan Kosača, Mostar

Koncert je otkazan zbog tehničnih razloga, naknadni termin će biti objavljen uskoro. Svi koji žele izvršti povrat novca mogu izvršiti na prodajnom mjestu gdje su kupili ulaznice. 

 

Band Divanhana održat će koncert u Mostaru 07.11. sa početkom u 20 sati i to po prvi put u HD Herceg Stjepan Kosača.

Najpopularniji bh band Divanhana ove godine nastupio je na manifestaciji "Večernajkov pečat" sa pjesmom "S one strane Plive", te je pokupio brojne simpatije i ovacije mostarske publike.

Divanhana je prošle godine nastupila na manifestaciji "Mostarsko ljeto", a ove godine uspostavljena je suradnja i sa turskom pjevačicom i glumicom Suzan Kardes, sa kojom je snimljeno i nekoliko zajedničkih pjesama.

Ulaznice po cijeni od 15 KM za sada možete kupiti preko sustava kupikartu.ba.

Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz utjecaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Do sada su objavili tri albuma, učestvovali na raznim festivalima i održali brojne koncerte širom BiH, regije Balkana i ostatka Europe.

Članovi benda su Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke). 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!