USPAVANA LJEPOTICA - BALET NA LEDU @ZETRA - Juan A. Samaranch

Datum: 03/12

Mjesto: ZETRA - Juan A. Samaranch, Sarajevo

USPAVANA LjEPOTICA - BALET NA LEDU


PRODAJA ULAZNICA NA BLAGAJNAMA DVORANE ZETRE !


Baletna predstava “Uspavana ljepotica” Petra Iljiča Čajkovskog u izvedbi Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga održat će se 3. decembra u Olimpijskoj dvorani Zetra sa početkom u 20 časova.


Ansambl Ruskog državnog baleta na ledu čini 30 klizača, pobjednika olimpijskih igara, svjetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava, a u Sarajevu će izvesti spektakularnu baletnu predstavu na ledu  “Uspavana ljepotica” Petra Iljiča Čajkovskog.

 

Ruski državni balet na ledu iz St. Petersburga jedan je od bisera Rusije, osnovan 1967. godine.  To je prva i do sada jedina baletna trupa koja nudi pravi klasični balet sa klasičnim baletnim kostimima, a izvodi se na specijalnom klizalištu.

 

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta, a dosada su imali više od 7 000 nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama svijeta.

 

Londonski Royal Albert Hall, Sadler u Wells-u, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape, samo su neka od mjesta koja su ovaj jedinstveni umjetnički performans nagradila ovacijama nakon izvođenja. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta na ledu prati i bogata kostimografija i rasvjeta.

 

Baletna predstava“ Uspavana ljepotica“ je jedna od  najzahtjevnijih klasičnih baleta Petra Iljiča Čajkovskog.Zasnovana je na staroj priči o mladoj princezi na koju je zla vještica bacila proročanstvo stogodišnjeg sna i iz kojeg ju je probudio poljubac princa. Sa pričom o ljubavi, raskošnim kostimima, vilama i svojim klasičnim varijacijama, predstavlja pravo baletsko uživanje. Zakoračimo na dvor mlade Aurore….

 

Gracioznost klizača, maštovita kostimografija i scenografija, specijalni efekti, vještine svjetskih umjetnika plesa na ledu uz bezvremensku muziku Petra Iljiča Čajkovskog omogućit će posjetiocima svih uzrasta uživanje u prvoklasnom baletu na ledu koji je oduševio publiku širom svijeta. 

 

 
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!