SONEMUS FEST 2019 @Brew Imperial Society

Datum: 16 - 18/04

Mjesto: Brew Imperial Society, Sarajevo

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na SONEMUS FEST 2019.

 

U iskustvu oblikovanom savremenim medijma, zvuk i slika prestaju biti odvojene senzacije: odsustvo nadomješta virtualna prisutnost, zvuk se pojavljuje bez tijela-izvora,  a slika se preobražava u zvučni pokret (i obrnuto).  Ovogodišnji SONEMUS FEST istražuje upravo ovakvu vrstu umjetnosti, u kojoj interakcija slike (videa) i zvuka (muzike) stvara fascinantno i nerazmrsivo tkanje jedne nove sinestetičke umjetničke forme.

           

Festival se sastoji od 3 koncerta:

 

  1. utorak, 16. 04.2019, Kino Imperijal /Brew Imperial Society (ul. Maršala Tita 56, Sarajevo) u 20:00 sati: Black Box Music je interaktivno djelo danskog kompozitora, izvođača i umjetnika zvuka, Simona Steen-Andersena u kojem se na dinamičan i uzbudljiv način prepliću muzika, teatar i video; Koncert za violinu i ansambl bosanskohercegovačkog kompozitora Ališera Sijarića biti će premijerno izveden,  a na programu će se također naći i trio australijsko-švicarskog kompozitora Paula Clifta. SONEMUS ansambl (u svom do sada najbrojnijem izdanju) vodit će dirigent Matthias Kuhn, a kao solisti nastupaju Carlota Cáceres - pokret i Violeta Smailović-Huart - violina.

 

  1. srijeda, 17.04.2019, Dom Oružanih snaga BiH (ul. Zelenih Beretki 2, Sarajevo) u 20:00 sati - nastupiti će švicarski ansambl Proton iz Berna sa programom koji kombinuje klasične instrumente sa improvizacijom na magnetofonu u djelu mladog Švicarca Antoinea Chessexa (Jérome Noetinger kao solista na magnetofonu), kao i sa modularanim sintetizatorima zvuka u novoj kompoziciji Dine Rešidbegovića.

 

  1. četvrtak. 18.04.2019,  Kino Imperijal /Brew Imperial Society (ul. Maršala Tita 56, Sarajevo) u 18:30 sati - nastupa Berlinski ansambl  Mosaik sa međunarodnom reputacijom u izvođenju interaktivnih kompozicija koje kombinuju muziku i live-video  u djelima Michael Beila, Johannesa Kreidlera,  Simona Steen-Andersena, Ricardoa Eizirika i Niklasa Seidla. Koncert donosi i premijeru novog djela mlade bh kompozitorke, Hanan Hadžajlić.

 

Upoznajte budućnost umjetnosti!

Karte za koncerte 16. i 18. mogu se kupiti putem interneta na www.kupikartu.ba i u njihovim poslovnicama; u prostoru bivšeg kina Imperijal / Brew Imperial Society (ul. Maršala Tita 56) pon.-sub. 16:00-22:00,  kao i pola sata  pred sami početak koncerta na mjestu zbivanja, a ulaz na koncert 17.04.2019. u Domu oruzanih snaga BiH je slobodan."  

Festival posvećujemo uspomeni na saradnika i prijatelja,  Denisa Šparavala.

 

 

 

 

 

 

 


Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!