TRI PISMA IZ SARAJEVA - GORAN BREGOVIĆ @Dvorana Mirza Delibašić

Datum: 24/08

Mjesto: Dvorana Mirza Delibašić, Sarajevo

PROMJENJENA LOKACIJA!!

Dvorana Mirza Delibašić!!

Koncert "Tri pisma iz Sarajeva" u Skenderiji će početi u 20:30 sati, a ulazi će biti otvoreni od 18:30h


24.augusta 2019.godine u Sarajevu, u objektu stare turske tvrđave  „Bijela tabija“ na Vratniku, u organizaciji firme Of sound International iz Sarajeva, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Sarajeva održat će se  koncert Gorana Bregovića. „Tri pisma iz Sarajeva“. Muziku je komponovao Goran Bregović, a riječ je o muzici koja spaja različite kulture (kršćansku, jevrejsku i orijentalnu) i na  karakterističan način predstavlja zvukove našeg podneblja, gdje se susreću istok i zapad.

Uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije sa horom i orkestrom Gorana Bregovića nastupit će vrhunski violinisti, Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda.Specijalni gosti u programu je izvorna grupa „Sifet & Mehmed“ iz Živinica.

Koncert „Tri pisma iz Sarajeva“  premijerno je izveden oktobra 2017. godine u Parizu u bazilici Saint Denis uz muzičku pratnju  „L'Orchestre national d'Île de France“, nakon čega je izvođen u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom svijeta,  u Londonu, Pragu, Rimu, Buenos Airesu, Santiago de Chile, Meksiko Siti, San Francisku, Moskvi, Minsku, Kišenjevu, Sidneju, Istambulu, Madridu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Skoplju, tako da će sarajevski koncert 24.augusta na Bijeloj tabiji biti svojevrsna kruna svjetskoj turneji „Tri pisma iz Sarajeva“. 

Cijene ulaznica: Parter 50 KM, Galerija 70 KM, VIP 100 KM. 

Na dan održavanja koncerta 24.08.2019.godine na prilazima Bijeloj tabiji od 17,00 sati će biti uveden vanredni režim saobraćaja, kako ne bi došlo do gužvi i zastoja, o čemu će javnost biti obaviještena putem sredstava javnog informisanja.

Svim posjetiocima uz ulaznicu na pokaz kompanija CENTROTRANS-EUROLINES je omogučila vanredni kombi-bus prevoz na relaciji Baščaršija – Višegradska kapija (Bijela Tabija) – Baščaršija, po cijeni od 5,00KM (u oba pravca). Polasci su od 17,00 (svakih 5 minuta),  Polazno stajalište na Baščaršiji će biti vidno obilježeno.

 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!