Ž.A. ČIČAK - IZVAN VREMENA ZA SVA VREMENA @Dvorana Mirza Delibašić

Datum: 09/11

Mjesto: Dvorana Mirza Delibašić, Sarajevo

ONLIJE PRODAJA ZATVORENA! ULAZNICE U PRODAJI NA BLAGAJNOJ PLATO SKENDERIJA!

Želimir Altarac Čičak jedan je od utemeljitelja sarajevske pop rock scene i ključnih ličnosti i svojim radom sve ove godine je dao značajn doprinos njenom afirmisanju. On ove godine obilježava pola stoljeća aktivnosti i rada na sarajevskoj, bh. i Ex-SFRJ muzičkoj sceni, ali i kao novinar, DJ, voditelj i urednik mnogih muzičkih radio i TV emisija koje su decenijama osvajale epitete najslušanijih i najgledanijih na tom podneblju, te animator pop rock kulture, organizator velikih  rock spektakala i manifestacija koje su postale tradicionalne tokom 80-ih godina gdje se posebno izdvajaju: „Festival pop rock grupa BiH – nove nade nove snage“, amaterska muzička radionica koja se dešavala svake godine u periodu od 1984. do 1992. godine i iz koje su iznikli njeni današnji šampioni. Takođe, za ljubitelje žestokog zvuka  organizovao je  „Yu heavy metal fest“ koji se tradicionalno održavao od 1986. do 1991. godine u sarajevskom „Domu mladih“ kao najveća parada stvaraoca iz svih oblasti tog žanra. Bio je organizator i promotor mnogih koncerata svjetskih asova prije rata Rory Gallaghera, Peter Greena, Wishbone Ash, Uriah Heep, Motorheada te tokom rata Joan Baez i poslije rata „U2“, Deep Purple... Sve to između ostalih zbivanja je zabilježeno i u njegovoj autobiografiji/monografiji „Antikvarnica snova“ koja prati razvoj sarajevske, bh. i Ex- SFRJ scene od 60-ih godina pa do današnjih dana i koja je pobudila veliko interesovanje javnosti u BiH i planetarnoj dijaspori, a što se može upratiti na njegovom Facebook profilu i stranici.

„Dugo Sarajevo nije imalo priliku da tako nešto vidi, a posebno ove mlađe generacije. Program koji spremam za 09. novembar 2019. u sarajevskoj KSC Skenderiji – Mirza Delibašić će biti četvrti desetosatni program kojim obilježavam uspješnu i korektnu saradnju sa svojim prijateljima tokom proteklih godina i decenija. Zadnji put to se desilo prije tri decenije 14. oktobra 1989. godine u prepunoj Olimpijskoj dvorani Zetra-Juan Antonio Samaranch gdje je nastupilo dvadeset bendova pred petnaest hiljada posjetilaca. Baš zato sam odlučio da se i ovaj moj  jubilarac poslije tri decenije desi, bez obzira na teška vremena koja proživljavamo i da kao na prethodnim mojim jubilarcima uz malu pomoć mojih prijatelja oni podsjete na najveće hitove tokom svog djelovanja na opšte zadovoljstvo svojih fanova. Biće to prilika da svoj rad predstave i nova imena sarajevske, bh. i s podneblja balkanske pop rock scene.

Ovo je mali poklon mom gradu i ljubiteljima pop rock muzike svih generacija  koji će moći da plove muzičkim vremeplovom deset sati i prate kako se kalila i svoje mjesto zasluženo našla u kulturi i umjetnosti. Kao specijalni gost će u KSC Skenderija to veče biti i bend iz Londona Martin Turner ex Wishbone Ash  da nas podsjete na najveće uspjehe, grupe „Wishbone Ash“, a kojoj sam na istom mjestu organizovao koncert 21. oktobra 1982 godine. 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!