VLATKO STEFANOVSKI I MIROSLAV TADIĆ @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 01/04

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo

Legendarni duo vanserijskih gitara Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić ponovo na pozornici!

01.04.2020 stižu u Dom Mladih u Sarajevu, a sam koncert počinje u 20 sati!

 

Jedan od najboljih gitarskih projekata ovog prostora ponovo će predstaviti svoja umijeća na pozornici u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli početkom aprila.

Uspješna saradnja između Stefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album pod nazivom Kruševo. Nakon toga uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“. Virtuozni duo sarađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Ovim koncertnim nastupima dvojice gitarskih virtuoza, predstaviti će svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno jazz muzike koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom. Njihova saradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj se miješaju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske muzike, makedonskih ritmova i melodike u kombinaciji sa savremenim svijetom muzike.

Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, i Miroslav Tadić, koga je i „Guitar Player Magazine“ uvrstio među 30 najboljih svjetskih gitarista, garantuju nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i ugodno druženje. 

Korak 1/4

Klikom na link Kupi kartu započinjete proces kupovine karata za VLATKO STEFANOVSKI I MIROSLAV TADIĆ u terminu 01.04.2020. u 20:00 .

Kupi kartu
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!