Garden of Dreams Festival 2020 @Sarajevo

Datum: 15 - 16/08

Mjesto: Sarajevo, Sarajevo

Zbog pogoršane epidemiološke situacije "Garden od Dreams festival" ponovo se pomjera, poručili su organizatori.

Svi ljubitelji i ljubiteljice elektronskog zvuka s nestrpljenjem su iščekvali 15. i 16. august, kada je, nakon prvobitnog odgađanja, bilo najavljeno drugo izdanje "Garden of Dreams" festivala. No, s obzirom na trenutnu, nepovoljnu epidemiološku situaciju u glavnom graduBosne i Hercegovine, na ludu zabavu u sarajevskoj Bašti snova ipak ćemo pričekati još neko vrijeme.

Pandemija koronavirusa ove godine glavni je krivac što se redom odgađaju ili pak otkazuju brojni muzički i filmski festivali kao i mnoge kulturne i druge manifestacije. Pogoršana epidemiološka situacija u bh. prijestolnici mnogima je pomrsila planove i natjerala da donesu neke teške, ali jedine ispravne odluke u ovom trenutku.

Tako je i "Garden of Dreams" ekipa pokazala odgovornost prema svojoj publici i cjelokupnoj zajednici, obavezujući se poštovati navedene naredbe i preporuke o izbjegavanju i ograničavanju javnih okupljanja te odlučivši da drugo izdanje Garden of Dreams Festivala ponovo prolongira za neka bolja vremena koja, nadamo se, uskoro dolaze.

Podsjetimo, drugo izdanje GoD Festivala najprije je bilo zakazano za juni, ali su zbog pandemije koronavirusa organizatori odlučili taj termin pomjeriti na august, kada se očekivalo da bi epidemiološka slika trebala biti bolja, no kako to nije slučaj i kako je GoD ekipi najbitnija sigunost i zdravlje njihove publike ostaje nada i želja da će se drugi "Garden of Dreams" festival moći upriličiti čim to zdravstvena situacija dozvoli.

I dok su mnogi muzički i filmski festivali već otkazani, organizatori GoD Festivala su optimistični i nadaju se najboljem te poručuju kako neće odustati od svojih snova. Vjeruju da ćemo se svi ubrzo probuditi iz ovog ružnog sna i da će sarajevska Bašta snova uskoro ponovo odzvanjati čarobnim zvukovima elektronske muzike.

Kupljene karte za festival će vrijediti i za novi datum, a svi koji žele refundirati novac mogu to učiniti preko portala www.kupikartu.ba na [email protected] email adresu.

"Ovim putem vas sve još jednom pozivamo da poštujete mjere zaštite i socijalnog distanciranja. Budimo odgovorni zajedno kako bi što prije mogli ponovo zaplesati i sanjati u sarajevskoj Bašti snova", zaključuje GoD ekipa.
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!