Državni Lopov na BISceni! @Brew Imperial Society

Datum: 09/04

Mjesto: Brew Imperial Society, Sarajevo

Odličnu atmosferu na BISceni nastavljamo sa HIT KOMEDIJOM „Državni lopov“!

 

Zašto trebate rezervisati 09.04. za ovu fenomenalnu večer na BISceni?

 

Ova hit komedija je na sceni već petnaest godina i to je čini jednom od najstarijih živućih predstava na našem prostoru! Tekst komedije DRŽAVNI LOPOV je napisao Fadil Hadžić, veliki komediograf, te osnivač zagrebačkog Kerempuha. Predstava je dio repertoara teatarske trupe Studio Teatar iz Zenice. Do sada je odigrana više od 200 puta, a pogledali su je hiljade ljudi!

 

Predstava je jako aktuelna, dramaturgija je apsolutno prilagođena današnjem vremenu. Kako kažu: „Iako je tekst napisan prije više od 40 godina, i danas je to naša realnost, mada smo ga mi u toku rada na predstavi dodatno aktelizirali, prebacujući radnju komada u današnju BiH.“

 

O čemu zapravo govori tekst ove predstave:


Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavna varalica, a drugi "državni lopov" i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju.

 

A zašto su Kiki i Marko u zatvoru? Nećemo vam sve otkrivati. Samo ćemo reći da je Kiki 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena, a Marko je „vrtio“ neke silne pare. Možemo mi još o njima, ali bolje da vi sami otkrijete to u četvrtak.


Nećemo zaboraviti ni čuvara Jozu koji će nam zajedno sa zatvorenicima na vrlo komičan način pokazati  sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti, ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici.


Plot twis (moramo): Marko i Kiki završavaju u zatvoru zbog iste žene!  Ok, nećemo više. Obećavamo.

 

Predstava je igrana u brojnim gradovima u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Njemačkoj, Švedskoj, Švicarskoj  i Luksemburgu. Kao jedini BiH predstavnik, ova predstava je učestvovala na festivalu u Baru (Crna Gora) – BARSKI LJETOPIS.

 

Cijena ulaznice za ovu predstavu na BISceni: 10KM, a ulaznicu nakon predstave možete zamijeniti na šanku za craft pivo ili bezalkoholno piće po izboru. Karte možete kupiti preko portala kupikartu.ba ili direktno u BISu, ul. Maršala Tita 56!

Ž i vidimo se! 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!