KRALJ TVRTKO - PREMIJERA @BKC - SARAJEVO

Datum: 07/07

Mjesto: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

 PRODAJA ULAZNICA OD 01. JULA OD 12 SATI!

 

Ljetopis Kralj Tvrtko

 

JU Bosanski kuturni centar KS i UG Scena sa ponosom najavljuju premijeru predstave  „Ljetopis Kralj Tvrtko“ u režiji Dine Mustafića. Predstava je nastala istoimenom romanu Jasmina Imamovića, dok je dramatizaciju uradio je poznati dramski pisac Željko Hubač.  Producenti projekta su Jasmin Duraković i Amira Kudumović (UG Scena).

 

 

Predstava se bavi životom velikog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića i dramski je prikaz ličnosti ove velike historijske ličnosti BiH i Balkana. Akcent dramske predstave je na unutrašnjim odnosima njegovog porodičnog i društvenog okruženja u kojem je živio i djelovao, ali je melodrama o privatnom životu Kralja Tvrtka. Pored svega ovoga, publika će na sceni imati priliku da gleda politički teatar u kojem se istražuje veze između najvećeg bosanskog vladara i današnje BiH.

 

Autorsku ekipu projekta, osim Dine Mustafića i Željka Hubača, čine renomirani umjetnici iz BiH: scenograf Osman Arslanagić, kostim Amila Zulfikarpašić, i muzika Damir Imamović.

 

U predstavi igraju: Muhamed Hadžović, Senad Bašić, Kaća Dorić, Helena Vuković, Vanja Matović, Mirna Jogunčić, Mirza Ćatibušić, Elmir Krivalić, Muhamed Porča i Enes Salković.

 

Premijera predstava je zakazana sedmog i osmog jula u Velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, a nakon toga kreće na turneju po BiH i igranja u ambijentalnim prostorima.

 

 

Projekat nastaje u podršku Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sport KS i drugih partnera i sponzora.

 

Ako volite ovu zemlju, ovo je  predstava koju trebate gledati, poručuju iz JU Bosanski kulturni centar KS.


Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!