DRŽAVNI LOPOV @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 14/12

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo


PROLONGIRANO!!!


PREDMET:  Pozorišna predstava i hit komedija „Državni lopov“

                     Fadila Hadžića, u produkciji Studio Teatra  iz Zenice,

                     14.12.2022. „Dom mladih“ – Skenderija Sarajevo u 20:00 sati

 

Studio Teatar iz Zenice je producent predstave “Državni lopov” koja je nastala 2005.godine i koja je trenutno jedna od najduže živućih predstava u BiH. Ova predstava je do sada zabilježila preko 250. izvođenja i niz značajnih turneja, festivala i gostovanja (naglašavamo nekoliko turneja u Hrvatskoj i Crnoj Gori, turneja u Švedskoj, Njemačkoj, Luksemburgu i Švicarskoj).

 

 „Državni lopov“, nastao davne 1977. godine, jedna je od najizvođenijih predstava, a tekst je i danas je aktualan zbog novih “državnih lopova”. Komedija je to o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi 'državni lopov' i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unaprijeđenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja, naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.  Marko,  tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom odvjetnika on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj publiku nasmijati i opustiti. 

 

Uloge u predstavi tumače Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Oni također potpisuju i režiju ove hit komedije. 

 

BIOGRAFIJE

 

NUSMIR MUHAREMOVIĆ

 

Akademiju scenskih umjetnosti završio u Sarajevu u klasi prof Miralema Zupčevića. Zaposlen u BNP Zenica,gdje je odigrao preko trideset uloga. Prije toga radio u East-west company,Harisa Pašovića, a povremeno kao honorarac i u NP Sarajevo. 

Iza sebe ima nekoliko filmskih uloga a najvažnija je uloga u filmu Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda”.

 

IRFAN KASUMOVIĆ

 

Akademiju dramskih umjetnosti završio u klasi prof Vlade Keroševića u Tuzli. Trenutno radi na tuzlanskoj akademiji kao docent na predmetu Gluma. Iza sebe ima četrdesetak pozorišnih i filmskih uloga, te nekoliko TV projekata. Povremeno se bavi režijom i organizacijom raznih manifestacija. 

 

MIRZA MUŠIJA

 

Završio Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof. Miralema Zupčevića. Trenutno je zaposlen u JU Centar za kulturu Kakanj, gdje obavlja funkciju direktora.

Igrao u brojnim bh pozorištima a svoje prve uloge je napravio u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Iza sebe ima nekoliko uloga na filmu i u tv serijama.

 

 

 

 

 

  

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!