PLESNA PREDSTAVA “SARA-JE-VO” @SARTR

Datum: 11/12

Mjesto: SARTR, Sarajevo

O PREDSTAVI:“SARA-JE-VO“ISTAKNUTOG KOREOGRAFA EDHEMA JESENKOVIĆA 

Ovo je surova i groteskna, ali osjetljiva priča o našim prostorima, kršenim pravilima i tvrdoglavosti. U izvedbi plesača jakih ličnosti posebno odabranih za Balkan Dance Project 2022, “SARA-JE-VO” je premijerno  izvedena u Sarajevu,u sklopu Festivala MESS, uz živu muziku koju je nedavno komponovao Basheskia (Leonardo Šarić i Nedim Zlatar) (BiH). Scenografija je inspirisana tradicionalnim bosanskim kamenom „Stećkom“,„Životni prostor” je sredstvo gde držite sebe, svoj identitet i privatnost. A taj prostor se odnosi i na osjećaj unutrašnjeg prostora i sadrži lične uspomene, poznate mirise, ukuse, predmete i prepoznatljiv osjećaj doma. To je teritorija koja održava vaše postojanje, sadrži vaša vlastita uvjerenja i mjesto gdje skupljate snagu i ljubav.”  ( Edhem Jesenković)  

Namjera savremene plesne predsatve “SARA-JE-VO” je istražiti različite ideje o domu, privatnosti, intimnoj sferi i granicama između sebe i okoline, kako bismo otvorili oči novim pogledima na sebe i kako biramo i živimo u našim ličnim prostorima. Ili štaviše, kako društvo oblikuje i usmjerava ove izbore. Nakon nekoliko projekata i rada u različitim konstelacijama, uvijek se vraćam na pitanje granica i kako mogu izraziti ili naglasiti određena ljudska stanja kroz fizički vokabular. Sa sobom nosim priču o tome kako preživljavam, kroz stalno ispitivanje, provociranje i istraživanje sebe i svoje okoline, i istražujem kako da to iskoristim u svom koreografskom radu. 

Učesnici u predstavi : 

Koreograf i kostimograf ;Edhem Jesenković 

Igrači:OGNJEN VUČINIĆ /HRV/,MIONA PETROVIĆ/SRB/,LUKA OSTREŽ /SLO/ZULEJHA KEČO/BIH/,ANA KUZMANOVIĆ/BIH/,EMIR FEJZIĆ/BIH/ 

Izvršni producent:Nataša Hajdarević/BIH/ 

Muzika:Basheskia-Edward EQ 

Scenografija i grafičko oblikovanje:Addis Elias Fejzić 

Majstor svjetla:Amer Serhatlić  

Korak 1/4

Klikom na link Kupi kartu započinjete proces kupovine karata za PLESNA PREDSTAVA “SARA-JE-VO” u terminu 11.12.2022. u 20:00 .

Kupi kartu
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!