HUMANITARNI KONCERT - VEČER DUHOVNE MUZIKE I SEVDAHA @Kulturno sportski i rekreativni centar Hadžići

Datum: 21/12

Mjesto: Kulturno sportski i rekreativni centar Hadžići, Hadžići

Projekat #IJaSamRukaPodrske realizuje Udruženje invalidnih i bolesnih osoba „RUKA PODRŠKE“ koje je osnovano je prije šest godina i broji preko 200 članova: osoba sa invaliditetom, djece sa poteškoćama u razvoju, teže oboljelih osoba, te starih i nemoćnih osoba.

Cilj projekta je prikupljanje sredstava za izgradnju Rehabilitacijske kuće u Miševićima (Hadžići) za potrebe invalidnih i bolesnih osoba.

Rehabilitacijska kuća podrazumijeva izgradnju objekta sa sljedećim sadržajima: bazen, fizikalne terapije, Hubbardova kada, hiperbarična komora, slana soba, park prilagođen osobama sa invaliditetom, smještaj za članove koji dolaze iz daleka (dva apartmana), lift, sala za edukacije, radno osposobljavanje i sastanke te mjesto za redovna druženja.

Predispozicije za izgradnju Rehabilitacijske kuće već postoje: zemljište, administrativne dozvole i svi priključci. Napravljena je i tvrda konstrukcija objekta, a za završetak radova i kompletno opremanje potrebno je još 320.000 KM.

Kruna kampanje prikupljanja sredstava će biti koncert duhovne muzike i sevdaha u JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići koji će se održati 21.12.2022. Učesnici će biti Latif Moćević, Armin Muzaferija, Zejd Šoto, Mustafa Isaković, Enes Ukić, hor Sejfullah, hor Ruka Podrške, Vermina Kazaferović, te kulturno-umjetnička društva Ivan Planina – Tarčin i Ilidža. Narator i interpretator programa biće bh. glumac Damir Kustura.  Autor prozno-poetskog recitala, kojim se objedinjuju tradicionalne i duhovne vrijednosti položene u temelju namjera i ideja da se doprinese društvu, je Hasan Hasić.

Koncertu je moguće pristutvovati uživo kupovinom karata po cijenama od 10, 20 ili 50 KM. Svaka karta omogućava isti nivo prisustva, a razlika u cijeni je izbor posjetilaca – u kojem iznosu su u mogućnosti i žele podržati kampanju.

Za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati, obezbijeđen je prijenos koncerta uživo, uz kupovinu karte po cijenama od 20, 50 ili 100 KM. Isto ka oi za karte za prisustvo uživo, razlika u cijenama je stvar dobre volje i želje za pomoći.

Pored kupovine karata, #IJaSamRukaPodrske moći ćete reći tako što ćete podržati izgradnju Rehabilitacijske kuće na jedan od sljedećih načina:

-       pozivom na broj 090 292 003 (3 KM, samo BH Telecom korisnici)

-       uplatom iz BiH na žiro račun 1994990034902750 (Sparkasse Bank) sa naznakom “Za Rehabilitacijsku kuću”

-       uplatom iz inostranstva IBAN:BA391994990034902750, SWIFTCODE:ABSBBA22

-       uplatom na PayPal račun Udruženja, @rukapodrskebih ( https://paypal.me/rukapodrskebih ), sa naznakom “Za Rehabilitacijsku kuću”

Ukoliko imate pitanja, ili želite na neki drugi način doprinijeti ovom projektu, možete nas kontaktirati putem telefona +387 61 201 258 ili +387 62 943 733.

Rad Udruženja možete pratiti putem društvenih mreža:

Facebook (https://www.facebook.com/rukapodrske),

Instagram (https://www.instagram.com/udruzenje_ruka_podrske/ )

TikTok (https://www.tiktok.com/@rukapodrske) 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!