IMA NEKA TAJNA VEZA :: SARAJEVO @BKC - SARAJEVO

Datum: 18/12

Mjesto: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

KONCERT “IMA NEKA TAJNA VEZA - MADE IN SARAJEVO“

 

 Zagrebačka filharmonija sarajevskom pop-rocku donosi sjaj vječnosti

 

 

Zagrebačka filharmonija s jedinstvenim glazbenim spektaklom „Ima neka tajna veza – Made in Sarajevo“ kreće na turneju po Bosni i Hercegovini u sklopu koje će 18.12. nastupiti u BKC-u u Sarajevu..

 

Hitovi kao što su Gori vatra, Da sam ja netko, Ima neka tajna veza, Sarajevo ljubavi moja, Sve će to mila moja..., Dirlija, Zenica blues, Jel' Sarajevo gdje nekad bilo vratit će publiku na jednu večer u vrijeme kada je Sarajevo bilo regionalni glazbeni centar s izvođačima kao što su Merlin, Bijelo dugme, Indexi, Plavi Orkestar, Crvena jabuka, Zdravko Čolić, Kemal Monteno, Zabranjeno pušenje, Teška industrija, Valentino. 

 

Za ovu priliku aranžmane navedenih pjesama prilagođene ritam sekciji te Filharmoniji uradili su Ranko Rihtman, Nikša Bratoš i Josip Cvitanović. Vokalni izvođači na ovom događaju bit će Aida Mušanović-Arsić, Nermin Puškar, Robert Čolina, Magdalena Bogić, Amel Ćurić, Marko Kutlić. Ritam sekciju čine Tomislav Modrić, Marko Lazarić, Zvonko Radišić, Zvjezdan Marjanović. Zagrebačkom filharmonijom dirigirat će Ranko Rihtman i Josip Cvitanović, a producenti su Nikša Bratoš i Tomislav Kašljević.

''Maštao sam već neko vrijeme o takvom projektu na ovim prostorima, u svijetu je to odavno popularno. Naišao sam na plodno tlo kada smo napravili ovaj spektakl lani u Zagrebu, s najvećim hitovima do 90-ih sarajevske pop rock škole uz pratnji filharmonije, a sada mi je želja popularizirati ga i izvan granica'' rekao nam je autor i idejni tvorac projekta,  producent Tomislav Kašljević, te otkrio kako je najteže od svega bilo napraviti selekciju pjesama ''Sve se moralo svesti samo na 20 - ak pjesama a ima najmanje stotinu pjesama koje su obilježile taj period’’ zaključio je Kašljević.

 

Koncertnu turneju organizira tvrtka Ravel BH. Ulaznice možete kupiti putem sistema kupikartu.ba ili na blagajni BKC-a po cijeni od 50 KM.

 

 

Saša Lošić - Loša podržao projekt Ima neka tajna veza

 

''Živjeti u Sarajevu je značilo odrastati u isto vrijeme uz Štrausovog,  ̋Zarathustru ̋, grupu  ̋Gang of four, ̋Clash ̋, popularnu i izvornu narodnu muziku, jazz, Celentana, Princea, dalmatinske klape... Tako da se u autorskom izrazu kod većine sarajevskih skladatelja osjeti taj eklekticizam, odnosno specifičnost podneblja i sredine u kojoj smo odrastali. A odrastali smo uz progresivnost i umjetničku dekadenciju Zapada, opojni miris mističnog Orijenta, ponekad slatku patetičnost Sjevera, topli zrak Mediterana. Zapravo ako živiš u Sarajevu stvoriš u sebi jednu vrstu glazbene tolerancije'' rekao je lani uoči zagrebačke premijere ovog glazbenog spektakla Saša Lošić Loša, frontman Plavog orkestra, koji je pozdravio ovaj projekt koji će oživjeti stare sarajevske hitove. 

 

''Danas kada je Sarajevski i BiH Pop i Rock n’ roll doživio preko 50 godina, i sam je, sa svojim specifičnim, unikatnim autorskim pečatom na neki način prešao u kategoriju klasične muzike. Ideja da se djela pop i rock forme made in Sarajevo orkestriraju i udruže s filharmonijskim orkestrom poklanja sarajevskom pop rocku sjaj vječnosti. Jer umjetnička djela stvaraju pravila; pravila ne čine umjetnička djela'' zaključio je Loša. 

Korak 1/4

Klikom na link Kupi kartu započinjete proces kupovine karata za IMA NEKA TAJNA VEZA :: SARAJEVO u terminu 18.12.2022. u 20:00 .

Kupi kartu
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!