PERPETUUM JAZZILE - ZENICA @BNP ZENICA

Datum: 13/02

Mjesto: BNP ZENICA, ZENICA

Svjetska glazbena senzacija Perpetuum Jazzile u Zenica

 

 

Jedan od najvećih i najspektakularnijih vokalnih sastava na svijetu Perpetuum Jazzile 13. februara 2023. godine nastupit će prvi puta u  Zenici, u BNP-u s početkom u 19 sati.

 

Ovaj vokalni orkestar iz Slovenije, izuzetno cijenjen od strane glazbene kritike, poznat je po snažnim ritmovima koji posjeduju bogatu harmoniju, neusporedivu kreativnost, pozitivnu energiju i raznolikost glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima – pop, rock, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk, etno i drugi.

 

Među najvećim uspjesima ističu nagradu Viktora za pjesmu Afrika, nominaciju za Grammya za album Both sides i istoimenu pjesmu te nastup na Disney Europe. Osim toga nastupali su na mnogobrojnim prestižnim eventima kao što je nastup na otvaranju Festivala izvedbenih umjetnosti u opernoj kući arhitektice Zahe Hadid, nastup u Rimu za Fondaciju Gallileo, nastup na Unatide Nationsu u New Yorku, nastup na predstavljaju Pirellijeva Calendara, nastup za posjeti UEFA-e Postojnskoj jami. Održali su turneje i po Južnoj  Americi, Sjedinjenim Američkim Državama, Kini, Njemačkoj…  

 

Njihova glazba također sadrži ljudski beatbox – vokalne udaraljke koje uključuju impresivan set bubnjeva zvukove i ritmove koji se stvaraju samo ustima. Osim toga, pjevači koriste ruke, noge i druge dijelove tijela kako bi interpretirali sve vrste zvukova, poput kiše, oluje, slijetanja aviona, potoka, izvora, valova i drugih prirodnih pojava.

 

Bogati koncertni repertoar Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne obrade svjetski poznatih glazbenih uspješnica izvođača kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi, kao i vlastite interpretacije i obrade raznih narodnih pjesama. Vokalni orkestar pjeva na različitim jezicima: engleskom, portugalskom, španjolskom, talijanskom, njemačkom, hrvatskom, makedonskom, slovenskom i dr.

 

Njihovi koncert pružaju jedinstveno glazbeno iskustvo, te ganu svakog slušatelja. Njihovi kreativni vokalni aranžmani impresioniraju mnoge glazbenike diljem svijeta, a popraćeni su snažnom energijom i strašću svakog pojedinog pjevača.

 

Perpetuum Jazzile osnovao je umjetnički voditelj Marko Tiran 1983. godine pod imenom Gaudeamus. Kasnije su promijenili ime u Perpetuum Jazzile. Danas je Perpetuum Jazzile najpopularniji vokalni orkestar na Youtubeu, čiji pregledi dosežu preko 90 milijuna (vodeća je Afrika s više od 22 milijuna pregleda). Njihovi glazbeni spotovi često su na popisu top 40 najpopularnijih videa na Youtubeu. Skupina je osvojila slovensko posebno postignuće nagradu Viktor 2008. godine, nakon što je njihov video pjesme Africa od Tota postao viralan na Youtubeu.

  

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!