Ovdje ni lokum više nije rahat @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 30/05

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo

 
 
PROLONGIRANO!!!
 
Zbog godišnjice masakra nad tuzlanskom mladošću 25.05.1995. godine na Tuzlanskog kapiji i dana žalosti, predstava je prolongirana. Novi datum je 30.05.2023. u 20h.
 
 
 
Premijera urnebesne komedije ''Ovdje ni lokum više nije rahat'' u izvedbi Envera Puške. U predstavi, na komičan i duhovit način, Zela se prisjeća neromantičnih trenutaka iz propalog braka, suđenja po tužbi tadašnje supruge, kojoj je, iako je uhvaćena kako je ''levat'' jaše, sud dodijelio sve. Danas, Zela živi u garaži, ali i dalje redovno otplaćuje stan, u kojem živi bivša supruga sa 'levatom''.

Kako danas odgajati dijete, pita se Zela i objašnjava nam kako je raskinuo kontakte sa svim bivšim, sadašnjim i budućim političarima, te govori o mladosti i poredi svoje odrastanje sa današnjom omladinom… Iako je ostao bez svega, iako su ga svi zaboravili, priča nam da ima i dobrih ljudi. Jedan od njih je i njegov dugogodišnji prijatelj, koji danas živi u Americi. Kako mu je sud uzeo sve, Zela se našao u finansijskim problemima, ali zato mu je drug pomogao da proda bubreg, te se tako ''izvadi''. Jaranski mu je uzeo samo 20% od prodaje.
 

 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!