Sarajevo Sevdah Soiree @Žuta tabija

Datum: 12 - 18/08

Mjesto: Žuta tabija, SARAJEVO

 

 

Od 12. do 18. augusta: Prvi festival sevdalinke

 “Sarajevo Sevdah Soiree”

Vrhunski interpretatori na Žutoj tabijiČežnja i tuga, ljubav i strast - intenzivne emocije kojima se prepuštamo slušajući sevdalinku uvijek podsjećaju na značaj tradicionalne bosanskohercegovačke gradske i narodne pjesme, koja je važan dragulj u ukupnoj baštini naše zemlje. Upravo s ciljem afirmacije i očuvanja sevdalinke, ali i širenja turističke ponude grada, od 12. do 18. augusta u Sarajevu bit će održan prvi festival sevdalinke“Sarajevo Sevdah Soiree”, koji će u ranim večernjim satima, u arhaičnom ambijentu Žute tabije, ponuditi vrhunske izvedbe sevdalinke poznatih interpretatora.

U organizaciji U.G. ZUP Baščaršija i Turističke zajednice Kantona Sarajevo publika će moći uživati u koncertima bendova Divanhana i Mostar Sevdah Reunion, te Mustafe Šantića, Armina Muzaferije, Jusufa Brkića i Zanina Berbića.

I dok s nestrpljenjem mnogi domaći i strani ljubitelji sedme umjetnosti iščekuju ovogodišnji Sarajevo Film Festival, u isto vrijeme svi oni imat će priliku da važan dio bh. muzičke tradicije dožive i na “Sarajevo Sevdah Soiree” festivalu.Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!