2CELLOS @Dvorana Mirza Delibašić

Datum: 13/05

Mjesto: Dvorana Mirza Delibašić, Sarajevo

Prodaja ulaznica samo na platou Skenderija!!

--------- 

Koncertni spektakl koji se ne propušta : 2CELLOS stižu u Sarajevo !

U siječnju 2014. godine proslavili su četvrtu obljetnicu od objavljivanja spota “Smooth Criminal” na YouTubeu koji ih je lansirao u zvijezde. Iako su slavni virtuozi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hauser postigli zavidan broj sljedbenika zahvaljujući upravo video objavama (ukupna brojka popela se do sada na čak više od 100 milijuna pogleda), oni su i dalje posvećeni izvedbama uživo.

Pred Lukom i Stjepanom je bogata koncertna karijera, a 13. svibnja 2016. nastupit će i u sarajevskoj dvorani „Mirza Delibašić“. Ako je suditi po njihovim koncertima diljem svijeta, i ovaj bi mogao biti rasprodan - u rekordnom roku!

O 2CELLOS-ima priča se i piše diljem svijeta. Izdali su već tri studijska albuma, a njihov uspjeh kontinuirano raste. Iza sebe imaju mnogobrojne rasprodane koncerte, punili su najprestižnije svjetske dvorane (Madison Square Garden, Paris Olympia, Queen’s Diamond Jubilee, Emmys u L.A., itd), a gostovali su i u najpopularnijim svjetskim show emisijama kao što su The Tonight Show with Jay Leno, The Ellen DeGeneres Show (više puta) te mnogim drugim.

Nastupali su i sa mnogobrojnim svjetskim glazbenicima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age, Andrea Bocelli i George Michael, a njihov talent prepoznao je i slavni Sir Elton John. ''Imali smo strašno veliku podršku Eltona Johna koji je vjerovao u nas i on nam je zapravo pomogao u karijeri više nego itko! S njim smo bili na turneji dvije godine, imali smo prilike otvarati njegove koncerte i svirati zajedno s njim u arenama diljem svijeta. To je jedno neprocjenjivo iskustvo i tu smo zapravo ispekli zanat!''  tvrde 2CELLOS-i.

Koliko su cijenjeni u svijetu tvrdi i činjenica da su u Japanu dobili - svoj dan. Naime, 20. siječanj tamo je proglašen 2CELLOS Danom, no to nije jedino priznanje koje su dobili. Bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao ih je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu te im odao priznanje za njihov osobiti doprinos u kulturi i promociji Hrvatske u svijetu. No, to je samo mali djelić njihovih priznanja i nagrada. 

Koncert  2CELLOS-a po uobičajenom repertoaru kreće izvedbama klasičnih kompozicija, a završava dinamičnim izvedbama rock uspješnica. Jedna od zadnjih njihovih reinterpretacija je pjesma “Live and Let Die” Paula McCartneya na kojoj im se pridružio poseban gost, slavni svjetski pijanist Lang Lang.

Pucanje struna pod strastvenim gudanjem fascinantna je koreografija Luke i Stjepana koja se ne propušta, stoga osigurajte svoje ulaznice na vrijeme i dopustite da vas, kako oni kažu, ''zaraze zvukom violončela''.



Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!