Rijad Gvozden - Bosanac na Odmoru na BISceni @Brew Imperial Society

Datum: 30/01

Mjesto: Brew Imperial Society, Sarajevo

Kao što smo dosad par put rekli, BIScena ove godine postaje jedan od bitnijih momenata u našoj priči.

.. a s kim počinjemo? Njegova malenkost, Rijad Gvozden nam dolazi u BIS sa urnebesnom komedijom "Bosanac na odmoru"!

S pomenutom komedijom je stekao simpatije domaće i regionalne publike, te je istu izveo preko 150(!) puta širom BiH i Hrvatske, ali i u Crnoj Gori, Srbiji, Norveškoj, Njemačkoj i Sloveniji!

U našim razgovorima vezanim za realizovanje ove priče, imali smo dosta toga prepozitivnog čuti, a ako išta možemo da istaknemo to je da ovaj Maher pravo voli svoj poziv. Svaki momenat u svojoj karijeri doživljava kao izazov i priliku za učenje. Za njega je gluma nešto što ga istinski ispunjava, a svaki novi glumački zadatak mu je prilika da upozna nove ljude i istražujući nauči nešto novo o samom sebi.

Ako ovo nije maherski pristup svom zanatu, mi ne znamo šta je.

Tako da - veliko nam je zadovoljstvo početi rad na BISceni u novoj deceniji s Maherom koji je glumio u serijama "Konak kod Hilmije", "Dva smo svijeta različita", "Dobro došli u Orijent Ekspres", predstavama "Othello", "Stoljeće mira nakon stoljeća ratova", "Kad bi naglas govorili", "Čarobnjak iz Oza", te filmovima kao što su "Winnetou & Old Shatterhand", "Mrtve ribe" i "Poguzija"; također, glumio je u filmovima "Smrt u Sarajevu" i "Prtljag" koje je režirao oskarovac Danis Tanović. To nije mala stvar za nas, raja.

Da ga ne "prehvalimo", preostaje nam samo da kažemo: vidimo se 30.01.2020 s početkom u 22:00h!

Cijena ulaznice za ovaj Sefte nastup na BISceni u novoj deceniji: 10KM

Obećao je da ćemo se ismijatiiii pravoooo, i da je BIS idealan prostor za ovakvu priču!

Karte ubrzo puštamo u prodaju u BISu, odmah ćemo vas obavijestiti kad budu spremne. Broj mjesta je ograničen, tako da - požurite da stignete s ovim Bosancem na odmor! :) 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!