Artan Lili u BISu @Brew Imperial Society

Datum: 22/02

Mjesto: Brew Imperial Society, Sarajevo

Poslije već liste maherskih koncerata, ambicije koje sa sobom nosi 2020. nam ni u kom slučaju nisu manje u odnosu na prošlu godinu!

Takooo da - idemo daljee!

Svi prošlogodišnji maherski koncerti nas vode do februara i jednog od nesumnjivo najčešće pominjanog sastava u regionu u prethodnih par godina, kada se pričalo novim o snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni - ARTAN LILI nam dolaze u goste!

Već prepoznatljiva četvorka - Bojan, Romana, Marko i Ivan -su se upoznali sa svime što smo uradili i optimistični smo da ćemo i ovaj koncert vam ponuditi nešto drugačije i opravdati naziv MAHERSKOG koncerta!

Pored svih obaveza, upravo objavljenih 5 novih singl-spotova sa novog, 3. po redu studijskog albuma, reizdanje kultna prva dva albuma u kooperaciji sa Croatia Records i PGP-RTS, "Artani" dolaze u raj'voSa!

Ono što ovaj bend čini pravo interesantnim je to da završene pesme objavljuju sukcesivno (singl po singl). U savremenom izdavaštvu, smatraju ovo svojom inovacijom, jer niko prije njih to nije uradio.

Do sada su izdali 2 albuma "Artan Lili" "New Deal" i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regionu, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kome do sada nisu nastupili.

Tako da, kad vam u goste dolazi grupa Maherki i Maheri koji su, između svih ostalih uspjeha i nagrada, plasmanom svoje pjesme "Ako stanemu tu" odmah kao novitet zasjeli na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je prije njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal, onda znamo da nam se "kuha" nešto pravooo - ali pravoo - dobrooo!

Karte će biti u prodaji od sutra, preko portala kupikartu.ba, ili direktno u BISu! Objavimo ovdje link za karte čim prije. :)

Eto, raja - svašta nešto nam donosiii početak ove godine!

Žžž i vidimo se 22.02.2020 s početkom u 22:00h!

P.S. Muzički kritičari kažu da postavljaju standarde vrhunske zabave, da su jedno od najjačih imena na regionalnoj sceni, da su nešto najzanimljivije iz regije i da sa svojom pričom pomjeraju granice muzičke scene - a sad je vrijeme da ih i mi dočekamo i pozovemo na BIS! 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!