ORK BOSNA - RKV SARAJEVO @Dvorana Ramiz Salčin

Datum: 11/12

Mjesto: Dvorana Ramiz Salčin, Sarajevo


ORK Bosna i Rukometni klub veterana Sarajevo uključili su se u borbu za ozdravljenje nekadašnje reprezentativke BiH Adele Merdžanić.

Naime, ova dva kluba odigrat će u petak humanitarnu utakmicu u dvorani Ramiz Salčin. Sva sredstva prikupljena od meča bit će donirana Adeli, za čije ozdravljenje su se u borbu uključili brojni sportisti i rukometni kolektivi u BiH.

Humanitarna utakmica počet će u 18 sati, ali zbog koronavirusa neće biti moguće prisustvo publike. Ulaznice će se prodavati za online gledanje utakmice, a cijena jedne bit će 5 KM.

Adela Merdžanić, godinama bila najbolji golman PLBiH. Branila za Ilidžu, Hadžiće, Ljubuški. Najveći trag ostavila je u Ilidži gdje je provela dvije decenije i bila dugogodišnji kapiten tima. Bila je i standardna reprezentativka BiH. Sa Ilidžom je nastupala i na evropskoj sceni. Golmanica je koja je  imala najviše intervencija 20+ po meču u historiji PLBiH. 

Inače, prije 16 mjeseci Adeli je dijagnosticiran rak debelog crijeva sa metastazom na jetri. Od tada je prošla 30 kemoterapija i dvije operacije, ali nažalost bolest ne posustaje te su Adeli jedina šansa za život terapije na klinici u Njemačkoj.,


Samo jedan ciklus terapija košta 22.500 eura, a potrebna su joj minimalno tri do četiri. U konačnici je za sva četiri ciklusa Adeli potrebno oko 100.000 eura, a pored toga koristi lijek koji košta 4.500 KM mjesečno.

Bivša bh. reprezentativka živi sa roditeljima koji su u penziji, trenutno je prijavljena na birou za nezaposlene, te radi povremeno honorarne poslove.

Uprkos teškoj bolesti Adela je veliki borac, a mi se nadamo da će prebroditi ovu životnu nedaću.

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!