IH, KAKO BIH TE JA - TUZLA @BKC - TUZLA

Datum: 13/01

Mjesto: BKC - TUZLA, TUZLA

 Ne propustite pogledati hit komediju  "Ih, kako bih te ja" u kojoj igra jedna od najpoznatijih i najproduktivnijih

glumica Jasna Ornela Bery. U zadnje vrijeme  široj publici prepozntljiva  je po legendarnoj ulozi Bahre u seriji "Dva smo svijeta različita"

Pored nje u predstavi igraju još dva izvrsna glumca Vuk Marinić i

Amar Selimović. Predstavu je režirao Irfan Avdić. Produkciju predstave potpisuje Jasna Ornela Bery.

Hit komedija "Ih kako bih te ja" je predstava koja je postigla veliki uspjeh i naišla na odličan prijem

kod publike. Na samoj premijeri kao i na svim predstavama do sada, glumci su digli publiku na noge koja ih je oduševljena nagradila salvama smijeha i dugotrajnim aplauzima.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, i komičnih  scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.

U ovoj adaptaciji  sve je na jedan duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspirisanim karijerom Jasne Ornele Bery tačnije slikom koju drugi imaju o njoj. Zahvaljujući dramaturzima Vuku Mariniću i Vedrani Božinović, sve je  oblikovano u konceptu jubileja, njenog odnosa prema teatru, glumi, njenoj karijeri, mlađim kolegama, muškarcima.

Predstava je izazvala veliku pažnju medija i mnogobrojna gostovanja u emisijama mnogih TV kuća.

Ova predstava je bila povod i za dobijanje nagrade LADIES IN AVARDS 2019 - LADIES IN CROWN za predani rad u svim oblastima umjetničkog izražaja i cjelokupni doprinos kulturnoj sceni.

Glumica J.O. Bery je dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Predstava je namijenjena široj publici, tj. građanima svih uzrasta. 

U svojoj bogatoj karijeri ova poznata glumica je u teatru odigrala oko sedamdeset uloga. Igrala u sedamnaest serija: Kumovi, Dva smo svijeta različita, Lud zbunjen normalan, Nedaj se Nina, Studio 4, Pečat, Krv nije voda, Foliranti, i u mnogim drugim.

Snimila oko četrdeset što dugih što kratkih  filmova između ostalih:

Jasmila Žbanić/Grbavica, Aida Begić /Snijeg, Angelina Jolie /Uzemlji krvi i meda,

Ines Tanović /Naša svakodnevna priča, Jasmin Duraković / Nafaka ,  Živko Nikolić/ Ljepota poroka, Nikola Ljuca/ Vlažnost, Namik Kabil /Unutra, Zoran Čavić/ Žikina dinastija 2 i mnogi drugi.

Filmovi u kojima je igrala bili su u konkurenciji najprestižnijih svjetskih filmskih festivala i nose preko 150 prestižnih nagrada a šest od tih filmova bili su kandidati BiH za Oskara.

Jedna je od najvećih ambasadora bosanskohercegovačke kulture. 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!