TRI TENORA @Dvorana Mirza Delibašić

Datum: 18/11

Mjesto: Dvorana Mirza Delibašić, Sarajevo

PRODAJA ULAZNICA NA BLAGAJNOJ PLATO SKENDERIJA!

Koncert „Tri tenora“ održat će se 18. novembra u dvorani Skenderija u Sarajevu. Organizatori poručuju da je gala koncert "Tri tenora" svjetski projekt serije koncerata, koji su započela tri najslavnija tenora svih vremena Lućano Pavaroti (Luciano Pavarotti), Hoze Kareras (Jose Carreras) i Plasido Domingo (Placido).

 

Koncerti „Tri tenora“ postali su najposjećeniji koncerti u historiji klasične muzike. Svojim repertoarom kompozicija iz različitih epoha i muzičkih stilova, a svakako i odabirom gostiju na koncertima – Bono Voks (Vox) Cukero ( Zucchero), Brajan Adams (Brayan Adams), Piter Gabrijel (Peter Gabriel), Selin Dion (Celin) i drugi, učinili su da klasična muzika bude prihvaćena i od velikog broja mlade publike.

 

Mladi umjetnici

Poslije smrti najslavnijeg tenora Lućana Pavarotija, koncerti su nastavljeni da se održavaju diljem svijeta te s nevjerovatnom pažnjom praćeni i dalje od publike i poštovalaca klasične umjetničke muzike.

 

- Osim latino-američko i italijanskih tenora, organizatori će u Sarajevu dati priliku da se i naši mladi umjetnici predstave publici, a sigurno i dobiju priliku da svoje muzičko umijeće kasnije uz slavne izvođače predstave i van granica naše zemlje. Orkestar na sceni koji će svirati cijeli program ovog koncerta bit će „New Europe Philharmonic Orchestra“ - ističe u ime organizatora Emir Nuhanović.

 

Repertoar će činiti najpopularnije i najzahtjevnije operske arije, dok će u drugom dijelu programa biti izvedene najpopularnije italijanske kancone „Torna a Sorento“, „O sole Mio“, „Caruso“, „Mama“, „Granada“, „Con te Partiro“ i druge. Ulaznice u pretprodaji mogu se dobiti putem sistema kupikartu.ba i na prodajnim mjestima na platou Skenderije i BKC-u.

 

Ususret koncertu za „Dnavni avaz“ je, uz posredstvo Emira Nuhanovića, govorio jedan od učesnika, tenor Domeniko Menini (Domenico). Uz Meninija će nastupiti njegov zemljak Alesandro Goldoni (Alessandro) te Alehandro Eskobar (Alejandro Escobar) iz Kolumbije.

 

Radi se, kako nam je kazao Nuhanović, o jako talentiranom tenoru stabilnog glasa, koji skoro nikad nije odgodio koncert ili predstavu.

 

- Boja glasa podsjeća mnogo na glas Andrea Bočelija (Bocelli). Posebno se u operama ističe njegova gluma. Lirski tenor koji s velikim emocijama donosi svaku svoju ulogu. Svaki nastup shvata i tako pjeva kao da je na najvećoj svjetskoj sceni. I zato je omiljen kod publike, a posebno zbog njegovog šarma omiljen je kod ženskog dijela publike – govori nam Nuhanović.

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!