tick...tick...BOOM @Pozorište mladih Sarajevo

Datum: 22/06

Mjesto: Pozorište mladih Sarajevo, Sarajevo

 

Na scenu Sarajevskog pozorišta mladih konačno dolazi prava teatarska poslastica u vidu brodvejskog hit mjuzikla!

 

Po prvi put nakon više od dvadeset godina jedno sarajevsko pozorište na svom repertoaru ima mjuzikl, i to ni manje ni više nego „tick...tick...BOOM!“!!!

 

Ovaj autobiografski mjuzikl Jonathana Larsona, kompozitora Rent-a koji je osvojio Pulitzerovu nagradu i nagradu Tony, priča je o kompozitoru i žrtvama koje je podnio da bi postigao svoj veliki uspjeh u pozorištu. Sadrži četrnaest pjesama, deset likova, troje glumaca i bend. Tik, Tik...Bum! vodi vas na čarobni put brodvejskog blockbustera.

 

Jonathanova djevojka se želi udati i odseliti iz grada, njegov najbolji prijatelj zarađuje velike pare na Medison Aveniji, a Jon još uvijek čeka  i pokušava da napiše veliki američki mjuzikl. Priča se dešava 1990. godine, i predstavljena je kao rok mjuzikl ispunjen čarobnim melodijama i jedinstvenom mješavinom stilova muzičkog teatra.

 

Publika naprosto obožava ovaj mladalački, simpatični i promišljeni komad, sa univerzalnim idealom  slijeđenja svojih snova kroz najteže životne izazove. Tik, tik...Bum! će vam se jednostavno uvući pod kožu!

 

U Pozorište mladih Sarajevo dolazi  „tick...tick...BOOM“! 22.06 u 20h sarajevska publika imat će priliku da uživa u brodvejskom hit mjuziklu! Karte su dostupne u sistemu kupikartu.ba i na blagajni pozorišta mladih.

U predstavi igraju: Sanjin Arnautović, Hana Zrno i Faris Pinjo, a režiju i muzičku režiju potpisuju Admir Glamočak i Lejla Jusić.

 

 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!