BOŽO VREĆO - SARAJEVO @BKC - SARAJEVO

Datum: 02/12

Mjesto: BKC - SARAJEVO, SARAJEVO

 Božo Vrećo ponovno u BKC-u u Sarajevu 

 

 

Najpoznatija bosanskohercegovačka zvijezda današnjice, Božo Vrećo, 2. decembra nastupit će u BKC-u, u Sarajevu. Ulaznice su od danas dostupne u sistemu kupikartu.ba.

 

Podsjetimo, prošle zime Božo Vrećo Sarajevu je podario koncert za pamćenje, a karte su nestale za samo sedam sati. “Kakva čarobna noć, prepuna emocija, vaše nezaustavljive ljubavi koja me svaki put regenerira...Moji dečki i ja smo dali toliko ljubavi i snage i muzike koje nemaju i ne poznaju granice, koje ne nema zidove već cijeli univerzum u nama da ga podijelimo i proživimo i na sceni, i van nje. Sretan sam što mogu živjeti umjetnost davanja ljubavi kroz pjesmu. I nikad to nije bila samo pjesma, dušu kad vam osjete ljudi tada sve postaje magija” napisao je Božo Vrećo na svojem Instagram profilu nakon koncerta.

 

Prije Sarajeva, Vrećo će održati još jedan koncert u Bosni i Hercegovni, 6. septembra na Kastelu u Banja Luci.

 

Božo Vrećo lirski je tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije. Pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji poput francuskog ARTE-a, američkog New York Timesa i španjolskog El Periodica

 

Spomenuti mediji nazivaju ga i „ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca“. O njegovoj popularnosti i kvaliteti najbolje govori činjenica da su ulaznice za koncert krajem prošle godine u Sarajevu rasprodane u samo sedam sati. 

 

Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i magija na njegovim koncertima. Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe

 

Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Dakako, proučava i mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.

 

Njegovi su koncerti potpuno sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi.  U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze.

 

Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog. 

 

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice potražite preko sustava kupikartu.ba
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!