FUGITIVE @ POP ART FESTIVAL 2023 @BKC - SARAJEVO

Datum: 22/09

Mjesto: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

 

Fugitive je rezultat višegodišnjeg rada međunarodnog tima koji predvodi bh. producent Adis Kutkut Billain. Kao prvi film cybeneuro žanra, Fugitive je amalgam muzike, zvuka, ilustracije, animacije i priče. Ovo djelo će pokušati dati odgovore na pitanja individualizma, teorije besmrtnosti kroz korištenje tehnologije, te ideje mega gradova u svijetu orvelijanskog kapitalizma.

Projekcija filma „Fugitive“ realizira se u sklopu 7. Pop Art Festivala, a održat će se 22. septembra 2023. godine u Bosanskom kulturnom centru, s početkom u 20:00 sati.

 

Sinopsis filma:

Sarajevo - Neosarayevo, 2305 godina. Na zemlji, koju je čovječanstvo napustilo, živi ostatak industrijskog ljudskog stanovništva zarobljenog u tijelima mašina. Misteriozni protagonist je u potrazi dugoj 150 godina igranja šaha sa nepoznatom silom koja drži Neosarayevo, pod kontrolom korumpirane gradske infrastrukture "Sodyn". Zaključani u čudnoj vremenskoj barijeri, uzrokovanoj dolaskom nepoznate sile, pokret otpora je formiran za finalno odbrojavanje do bijega iz zatvora.

 

Autor, reditelj i kompozitor: Adis Kutkut Billain

Animacije: Cheng WeiZhi 

Ilustracije i 3D modeling: Marko Gacnik, Geordie Third, Cheng WeiZhi

Trajanje: 35 min.

 

TRAILER FILMA - LINK  

 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!