QUEEN SENSATION :: SARAJEVO @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 16/05

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo

 Queen Sensation u Sarajevu 



Queen Sensation bend, poznat kao jedan od najboljih Queen tribute bendova na svijetu.


Svojim fantastičnim zvukom i energičnom izvedbom ovaj bend neodoljivo podsjeća na poznati britanski bend koji predvodi legendarni Freddie Mercury. Bend čine profesionalni muzičari koji su svirali sa najvećim i najpoznatijim zvezdama bivše Jugoslavije. 


Queen Sensation pažljivo bira pjesme iz opusa originalnog benda, izvodeći hitove poput "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "Don't Stop Me Now" i mnoge druge. Njihov repertoar obuhvaća različite faze Queenine karijere, pružajući publici ukupnu sliku genija ovog benda i njihovog muzičkog nasljeđa.


Osim po izvanrednim scenskim nastupima, poznati su i po posvećenosti detaljima. Kostimi, frizure, scenska produkcija i rasvjeta pažljivo su dizajnirani kako bi stvorili atmosferu autentičnog Queen koncerta.

 

Ono što ih izdvaja od ostalih tribute bendova je njihova sposobnost da na binu donesu duh i energiju originalnog benda. Oni publici nude impresivne vokalne opsege i izuzetan scenski nastup koji oduzima dah, uspjevajući da oživi duh Freddieja Mercuryja poštujući njegovu autentičnost.


Od samog početka bend je počeo da postiže uspjehe. Tokom 2007. i 2008. godine održali su brojne koncerte širom Evrope i ubrzo postali jedan od najvećih Queen tribute bendova na svetu. Godine 2009. dobili su brojne inostrane ponude od promotora širom svijeta, što im je donijelo veliku međunarodnu reputaciju. Od 2010. do 2016. godine bend je odsvirao stotine koncerata širom svijeta, u nekim od najvećih sala i arena


Nakon svih navedenih uspjeha u deset godina, bend je odlučio da iz Queen tribute benda prijeđe na viši nivo, pa su 2017. godine sastavili tribute show "Queen Symphony by Real". Ovu postavu čine simfonijski orkestar sa 42 instrumenta i hor od 16 ljudi, a upravo će ova kompozicija nastupiti u Cankarjevom domu u Ljubljani i pružiti vam nezaboravno iskustvo. Queen Real Tribute mijenja ime u Queen Sensation 2023. godine.



 

Korak 1/4

Klikom na link Kupi kartu započinjete proces kupovine karata za QUEEN SENSATION :: SARAJEVO u terminu 16.05.2024. u 20:00 .

Kupi kartu
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!