Ja, Bosanac @Kamerni Teatar 55

Datum: 20/06

Mjesto: Kamerni Teatar 55, Sarajevo

 

JA, BOSANAC

OZBILJNA HIT KOMEDIJA U KOJOJ SE PSUJE I PJEVA

Autorski projekat Indire Kučuk-Sorguč

Uloge: Aldin Tucić kao Posljednji bosanski bogumil, i Negra Čičić kao Ćevljanovička

 

«Ja, Bosanac» dolazi iz sredine koja njeguje kodeks tradicije, a u sudaru s modernim svijetom, on se gubi i preobražava, mijenja i razvija u neslućenom pravcu. Iz pobune, on priča priče iz svakodnevnog života, i komparira vrijme nekadašnje sa sadašnjim.

U čemu smo se to promijenili i da li smo, koliko se držimo običaja, a koliko se držimo trendova, da li smo se pokondirili, kakav je nekad bio odgoj, kakav sada, u šta smo vjerovali a u šta vjerujemo sada… Milion pitanja na koje «Bosanac» daje odgovore i karikira to koristeći elemente komedije, satire, imitacije.

Njegova je pobuna smiješna a metodi uspostavljanja sebe su karikaturalni. On pomalo liči na dvorsku ludu koja na putu uspostavljanja sebe kao muškarca Bosanca govori istinu o današnjici ali ta istina ponekad čak ne dopire ni do njegovih ušiju.

On je protiv svega. Njime rukovodi njegova mater Šerifa koja ga je učila da je njegovo samo POJEST, POPIT I POKLOPIT  a sve ostalo treba da prepusti Šerifi.

Uloga Bosanca povjerena je mladom i vrsnom bh. glumcu, komičaru Aldinu Tuciću dok ulogu njegove supruge Raseme Evropljanke Ćevljanovičke  koja pjeva i svira tumači Negra Čičić.

Korak 1/4

Klikom na link Kupi kartu započinjete proces kupovine karata za Ja, Bosanac u terminu 20.06.2024. u 20:00 .

Kupi kartu
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!